Google Website Translator Gadget

dinsdag 6 juli 2010

Dag 136 Burgeroorlog

Gisteravond hoopte hubby dat ik naar de info-avond ging van het vakantiekamp van één van de pubers. Het is nog net geen burgeroorlog geworden.
Als ik naar een info-avond kon, dan moest ik niet elke dag voor 21 uur naar bed, kon ik gezellig mee naar tv kijken, de radio opzetten en gezellig mee in de massa gaan zitten en waarom niet gezellig uitgaan met hem.

Dat doet ie nu toch elke week minstens 2 maal op zijn eentje met zijn dansclubje, vrienden en vriendinnen die ik van haar of pluim ken.Dat heb je met deze ziekte. Koppels groeien lekker uit elkaar want het leven staat niet stil omdat jij jarenlang ziek en uitgeteld in bed ligt. Niet dat ze het met opzet doen, het gebeurt nu eenmaal zo.Info:De klassieke geneeskunde reduceert de behandelingskwaliteit van chronisch zieken omdat o.a. omdat vele natuur- en ervaringsgerichte behandelingen niet in de richtlijnen van de EBM (Evidence Based Medicine) vermeld zijn.De EBM dient hier als een leidraad gezien, die door de ervaring van de individuele arts dient gefilterd te worden.(Der chronisch kranke Patient – Gewinner oder Opfer der Leitlinienmedizin – Med.Woche Baden-Baden, 2003, Referatenband p.73)De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) is in elk geval een andere mening toegedaan. Vanuit de bekommernis om geneeskunde voor iedereen toegankelijk en betaalbaar te maken – ook in de derde wereld - startte zij grootscheepse onderzoeksprojecten in verschillende landen om na te gaan wat in het eigen medisch erfgoed waardevol is.Homeopathie, acupunctuur, osteopathie, chiropraxie zijn voorbeelden van dergelijke disciplines in onze contreien.Neuraal therapie wordt beoefend door 1 arts op 4 in duitstalige gebieden.

Geen opmerkingen: