Google Website Translator Gadget

woensdag 5 januari 2011

Dag 331 Matras

Helder, wakker, fris. En de stinkbommen zijn verdwenen!


Ik zit het merendeel van de dag op mijn stoel. Dat is een verbetering. Zo train ik mijn bilspieren nog eens. We maken van deze gelegenheid gebruik op zoek naar online koopjes.

Eén van de pubers slaapt al anderhalf jaar op een matras op de grond. Met de gewonnen procenten, ga ik ditmaal op koopjesjacht. Hubby wil rijden, ik doe de voorbereiding. Dit wordt ooit een normaal huishouden met een normale inboedel.

Een onverwacht telefoontje uit het ziekenhuis. Een vriendin is aangereden. Ik stel prompt voor om haar de jongste te komen ophalen. Diezelfde avond kook ik een eenvoudig maal met hubby, maak ik een extra bed klaar.

Het lukt me allemaal, vandaag weer 11 uur op de been.

Ups en downs de laatste dagen maar al bij toch bemoedigend!

Dag 330 Broze massa

Niets meer te merken van de slechte episode gisteren. Ik voel de energie weer stromen deze ochtend. De huisarts begint interesse te tonen in de LDN. De veranderingen beginnen hem op te vallen.


"Neem alle tijd die je nodig hebt," is zijn antwoord als ik poog uit te leggen welk effect het heeft in mijn brein en op mijn gestel. Blijkt iets minder eenvoudig zodra ik mijn visuele aanknopingspunten kwijt ben.

Hij belooft me zich erin te verdiepen en een andere patient de kans te geven om het eens uit te proberen.

Tegen de avond weer felle steken in mijn hoofd links en mijn hersenen voelen als een weke spons aan.

Als hubby 's nachts de ventilator laat draaien in de badkamer, is het hek van de dam. Dit is weer een nieuwe gewaarwording. Hersenen die als een broze massa in mijn schedel liggen. Zeer pijnlijk dat geluid. Het voelde anders aan dan wanneer men water laat lopen of een hond die jankt of een ballon of de trillingen van een televisie.

Blij dat ik binnenkort naar de neuroloog kan. Misschien weet die wat het is.

Dag 329 Gasfabriek

Voel me weer echt ziek deze ochtend. Het smeulende in mijn bovenlijf is terug. Ik tast als een dokter mijn borstkast af op zoek naar de tere plek en kom uit bij mijn ... hart. Mijn bed lonkt als een zeemeermin en al snel lig ik in dromenland. Na enkele uurtjes slaap is het verdwenen.


Mijn darmen zijn dezer dagen getransformeerd in een echte gasfabriek van rotte eieren. Als bij wonder eet ik al die tijd al geen vlees meer wegens de voorbereidingen voor een nieuwe leverreiniging. Stiekem loop ik op en af naar de wc. Ik val nog net niet om van mijn eigen stank. Hopelijk de rest van het gezin ook niet.

Het vitamine B12 spuitje heeft een zeer eigenaardige uitwerking vandaag. Bij elke druk op de spuit, zit ik net op een mini-electrische stoel. Miljoenen mini-schokjes gaan door mijn lichaam en brein elke keer weer. Buiten is er niets te merken, ik bibber niet maar vanbinnen voelde ik alle draadjes trillen.

Info:

Wat zijn verteringsproblemen?

Uw vertering is niet goed als u bijvoorbeeld de volgende klachten heeft: opboeren, maagpijn,‘steen op de maag gevoel’, gasvorming, buikkrampen na de maaltijd, onverteerde resten in de ontlasting, verstopping of diarree.

Met een bepaalde ontlastingstest kan bekeken worden of er veel spiervezels, zetmeel en vetzepen in de ontlasting terug te vinden zijn. Dat geeft informatie over resp. uw eiwitvertering, koolhydraatvertering en vetvertering.

Teveel zetmeel in de ontlasting geeft gisting door de niet omgezette koolhydraten. Dit leidt tot verlies van o.a. vitamine B.

Teveel vetzepen geeft plakkerige ontlasting met kans op verlies van de goede vetten (deze zijn nodig voor de membranen en hormoonhuishouding) en op verlies van de vetoplosbare vitamine A,D,E,K.

Teveel spiervezels geeft rotting (u herkent dit aan een rotte eierenlucht) met kans op verlies van de juiste aminozuren die nodig zijn voor bijvoorbeeld wondgenezing, een goede leverontgifting, de opbouw van hormonen en van neurotransmitters.

Bron: http://www.gottswaal.nl/detail.php?cod=334&page=50&groep=licha