Google Website Translator Gadget

maandag 14 maart 2011

Dag 395 Hulpmiddelen

Voormiddag rust, namiddag beter. We kunnen eruit om boodschappen te doen. Vandaag gezorgd voor een munstukje zodat ik een karretje meeneem en languit op kan steunen. Alle hulpmiddelen zijn goed en deze rolt!


Info:

Analyseer je voedingsverlangens:

Allereerst, kijk naar wat je verlangens zijn. Er zijn bepaalde dingen die in aanmerking zouden komen als niet per se zo gezond, dus als je verlangen chocoladetaart, wat is dat allemaal over hebt?

Er is ook een oplossing in dat verlangen, dus ik zou gaan controleren wat er in chocolade. Wat zit er in rauwe cacao - en dat is rauwe chocolade - dat mijn lichaam zegt dat ik nodig? Oh, rauwe cacao is zo hoog in zoveel dingen - magnesium is er één van, maar ook fenylalanine, dat ons helpt voor een betere werking van de hersenen in het algemeen.

Het lichaam is zeer intelligent, en het zal aan self-diagnose doen. Wij moeten alleen maar volgen en deze verlangens voor een tijdje voeden.

Wist je dat 43% van de menstruerende vrouwen met hoofdpijn/migraine een tekort aan magnesium heeft tov slechts 14% van de niet-menstruerende vrouwen? Wat een toeval dat net de menstruerende vrouwen dan zo'n trek in chocolade blijken te hebben!

Gewoon magnesiumpillen slikken ladies!

Dag 394 Black-out

De "over de grens signalen" verschijnen bij het opstaan. De spierpijn heeft zich vastgezet. Het ligt niet aan overbeweging me dunkt. Vandaag de tweede dag op rij weer 6 uren op de been en ditmaal wijkt de Alkala N niet van mij zijde.


Mijn spieren worden afgebroken, staan beenhard. Mijn tong voelt nu alsof ze verbrand is ipv verdoofd. Maar het is mijn verstand dat als een haperende motor uitvalsverschijnselen vertoont. Ik rijd een kort stukje en merk dat ik stukken van de weg niet meer zie. Ik lijk wel dronken, hopelijk rijd ik recht. Mijn nachtelijke uren lezen nemen wraak. Het is niet aan mij besteed, nog niet.


Info:

Psychiaters luisteren niet meer naar patienten, althans in de VS

"Maar de psychiater hield hem tegen en zei: "Wacht even. Ik ben niet uw arts. Ik kan uw medicatie aanpassen maar dat lijkt me niet de geschikte oplossing. "

Net als veel van de 48.000 psychiaters van het land, zal Dr L. - een groot deel als gevolg van veranderingen in hoeveel verzekering zullen betalen - hij niet langer voorzien in praattherapie, in de vorm van de psychiatrie gepopulariseerd door Sigmund Freud dat het beroep voor decennia gedomineerd.

Integendeel, hij schrijft nu alleen medicatie voor, meestal na een korte overleg met iedere patiënt. Dus Dr L stuurde de man weg met een verwijzing naar een minder kostbaar therapeut en een persoonlijke crisis onontgonnen en onopgelost.

Geneesmiddelen zijn snel aan het veranderen in de Verenigde Staten gestart vanuit een huisnijverheid naar de ene gedomineerd door grote ziekenhuis groepen en bedrijven. Echter de nieuwe efficiëntieverbeteringen kan gepaard gaan met een veelzeggend verlies van intimiteit tussen artsen en patiënten. En geen specialiteit heeft meer geleden dan de psychiatrie."

Bron: www.ocala.com

Dag 393 Radio

Verwendag, ik ga naar de kapper en poog me mentaal af te sluiten voor de muziek die te hard uit de luidspreker schalt. Het is alsof den duivel ermee gemoeid is want even later valt de elektriciteit uit in het gebouw. Het duurt even vooraleer ze alles terug aan de praat krijgen. Tegen dan zijn ze vergeten de radio terug aan te zetten en sta ik alweer af te rekenen.


Mijn spiegelbeeld weerkaatst een normale verschijning, het ziekelijke is eruit. Jammer dat mijn armen weer zo'n pijn beginnen doen. Hopelijk is het maar een tijdelijk fenomeen want het gevoel een tendinitis te hebben terwijl je al in geen jaren sport hebt beoefend, is behorend frustererend.

Info:

Hoe ontstaat ontsteking?

Ontsteking wordt in ons lichaam via verscheidene mechanismes gestuurd. Deze zijn vnl.:

1) Oxidatieve stress door de vorming van vrije radicalen en/of een deficientie in anti-oxidanten

2) Verhoogde sympatische stress leidt tot catecholamine overbelasting en opbranding

3) Ontoereikende celsignalen te wijten aan overdreven vorming van pro-inflammatoire prostaglandines en immunologische cytokine reacties

Vooral punt drie is van belang voor ons!


Drie testen die bijvoorbeeld het risico op ontsteking in de hartvaten analyseren zijn:
C Reactive Protein, Homocysteine, en Lipoprotein (a)

Dag 392 Bloembak

Het is vakantie en de jongste gaat deze voormiddag naar de kinderopvang met een vriendje. De mama's gaan een thee drinken. Althans dat was het plan. De vriendin wil van de gelegenheid gebruik maken om een nieuwe bloembak te halen. Vandalen hebben er eentje kapotgemaakt. Zij rijdt naar de winkel waar ze deze gekocht heeft.


We hebben pech. De verkoper gaat op pensioen en de bloembakken zijn er niet meer. De vriendin is vastberaden. Ik heb geen keuze en ga noodgedwongen mee naar alle bloem- en bricozaken die we op onze weg terug tegenkomen. Die krengen liggen steevast achteraan de winkel. Het lijkt wel of de vriendin springveren onder haar schoenen heeft.

Mijn tong hangt in gedachten op mijn tenen als we twee uur later terug zijn ... zonder bloembak.

De overdaad van de afgelopen dagen laat zich voelen. Mijn tong is sinds deze ochtend terug gevoelloos, iets waar ik nu alweer meerdere maanden verlosd was. Een duidelijk signaal dat mijn brein en dus zenuwstelsel overuren heeft gepresteerd de afgelopen dagen.


Info:

Wat zijn typische kenmerken van schimmel:

constante vermoeidheid

wederkerende vaginale infecties, verhoogde afscheiding, jeuk

uitslag in huid - mond - geslachtsorganen

zwaar gevoel en/of vermoeiheid na eten

grieperige symptomen (verkoudheid, luchtwegeninfecties, ... schimmels zetten zich in neus en slijmvliezen)

slchte vertering (platte stoelgang - tot verstopping, veel lucht, steken)

hoofdpijn

stemmingswisselingen en zelfs angst

moeilijkheden om zich te concentreren

draaierigheid

verlangen naar zoet

voedselallergieën

jeukende oren

Dag 391 Gordijnen

De energie stroomt weer even deze voormiddag. Ik haal sito presto de dweil terug boven om de keuken opnieuw een beurt te geven. Langzame trage bewegingen begeleiden mijn bezemsteel. Diep en rustig ademhalen. Niets forceren, langzaam opwarmen. Wat een plezier een proper geurend huis.


Eén van de pubers aanschouwt het tafereel en biedt aan de ramen te lappen en de auto te wassen. Die zit vast op zwart zaad. Hij moet mijn gedachten hebben gelezen. De emmers stonden reeds klaar. Ik wil net naar bed wanneer onverwacht de plaatser van de gordijnen aan de voordeur staat. "Oei, is dat vandaag?" Dat geheugen. Andere zorgen gehad deze week. Niet meer aan gedacht.

Nu ja, ik woon hier al anderhalf jaar zonder gordijnen. Ze zijn van harte welkom! Zoonlief zal de ramen lappen en zorg moeten dragen voor de nieuwe gordijnen. Mijn middagdut wordt uitgesteld en ik voel me over de onzichtbare grens gaan.

Dag 390 Luxe

De luxe van een groot zwembad is dat er ligstoelen staan en dus lag ik het merendeel van de middag languit onder een handdoek. Het water zelf was me te koud. Toch voel ik de klop van de hamer vandaag. Zelfs even een opstoot van temperatuur in de namiddag. Pas tegen valavond verlaat ik een drietal uurtjes mijn bed. Blijven liggen is de beste manier om te recupereren, dat is mijn ervaring.

Dag 389 Vakantiesfeer

Het is zover. Moeder is in staat om een daguitstap te doorstaan met haar kroost. We gaan naar een tropisch zwembad. De kinderen staan helemaal wild en laden vol enthousiasme stoffige sporttassen in met badhanddoeken, drankjes, koekjes, ... Er heerst een soort vakantiesfeer in huis. De laatste keer dat we met ons vijven in een auto zaten was welgeteld 10 maanden geleden.


Deze ziekte verwoest de jeugd van onze kinderen. Zij zijn rechtstreekse slachtoffers van het systematisch negeren van onze medische aandoening door de artsen, ingefluisterd door weinig scrupuleuze beleidsvoerders. Een normaal gezinsleven behoort definitief tot het verleden.

Een generatie tieners groeit op, wordt snel zelfstandig en neemt vaak noodgedwongen de taken van een ouder over. Kleintjes hebben geen of nauwelijks mogelijkheden om te spelen met mama of papa. De wereld op zijn kop. Adieu zorgeloze kindertijd.

Dag 388 Plannen

Het is krokusvakantie en met de energieboost van de afgelopen weken heb ik mezelf voorgenomen een uitstap te maken met drie kinderen. De laatste keer was in mei vorig jaar. Geen sociaal leven meer houdt meer in dan geen koffie meer gaan drinken met een stel vrienden.


Morgen gaan we naar een tropisch zwembad. Hubby is vrij en wil rijden.

Vandaag wordt het platte rust om morgen heelhuids te overleven. De thermometer bevestigt mijn vermoeden, ik beeld me niet in dat ik zweet als een paard. Amper 37° maar we weten inmiddels wel beter dat 0,1° een zee van verschil van maken.

Info:

Waarom je nog zieker wordt bij koorts en infectie

Tijdens koorts en ziekte gaat de energiebehoefte van de lichaamscellen omhoog. De energievoorziening schiet dan nog meer tekort, zodat de klachten verergeren. Tijdens een periode van ziekte kan er een te hoge concentratie lactaat in het bloed opbouwen waardoor de nieren worden aangetast. Infecties aan onder andere keel en luchtwegen kunnen veelal behandeld worden met antibiotica; een lage dosis is soms al voldoende voor verbetering van de toestand en het voorkomen van infecties.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Syndroom_van_Leigh
= een mitochondriale aandoening

Dag 387 Partners in health

Twee uur op de been tijdens de middag en afspraak bij de huisarts. Hij ziet de parallellen met de andere patienten in zijn praktijk. Erg ziek tijdens een infectie en dan een opleving om dan terug in te zakken.


Hij is verbaasd dat ik er 'niet door word teneergeslagen'. 'Ik weet waar ik aan toe ben', was mijn antwoord maar moest ook toegeven dat zelfmoord door mijn hoofd spookt bij de gedachte dat ik de volgende 30 jaar ziek in mijn bed moet doorbrengen. (Tenminste als we geen behandeling krijgen.)Daarom, we zullen vechten om de ziel van de geneeskunde te redden en naar de protestmars gaan op 14 maart!

Lectuur over mitochondrieën en ME/CVS was hem blijkbaar onbekend ... doch toonde interesse. En zeggen dat dit hét kernprobleem van de ziekte is.
Gezondheid is een puzzel en er is maar één manier om het op te lossen: be partners in health with your doctor!

Dag 386 Atypical chestpain

Het is weer even wennen maar vandaag blijf ik in bed. Het systeem protesteert. De pijn in de borstkast is weer komen opzetten. Na de uitgesproken spierpijnen van de gisteren, kan ik alleen maar concluderen dat het nu ook de beurt is aan de mitochondrieën in de hartstreek oftewel de atypical chestpain.Info:

Voor de liefhebbers van informatie over Multiple Chemicle Sensitivity, dit is een handig document.
Vermits zowat 80% van de ME/CVS patienten eraan lijden, zal ik enkele quotes eruit vermelden:

Laboratory results are not consistent with a psychologic origin of chemical sensitivity.


Multiple mechanisms of chemical injury that magnify response to exposures in chemically sensitive patients can include neurogenic inflammation (respiratory, gastrointestinal, genitourinary), kindling and time-dependent sensitization (neurologic), impaired porphyrin metabolism (multiple organs), and immune activation.

Presence of disturbed enzymes suggest chemical injury to both mitochondrial and cytosol cellular areas.

Autoantibodies against liver and liver and nervous system tissue indicates porphyrin disturbance.

In 10 years no patient lost their sensitivity, it should be considered a lifelong condition.

Bron: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1469804/?tool=pmcentrez

Dag 385 Spierverval

Tekenen van verval op de achtergrond. Spierpijnen zoals ik ze in geen maanden heb gehad. De bovenbenen en -armen voelen verdacht hetzelfde als in de periode september 2009. Dat staat me piekfijn bij.


De kinesist toonde me toen stretchoefeningen die te weinig uithaalden. Tientallen keren per dag trok ik mijn hand in een rechte hoek naar achteren in een poging mijn arm te stretchen maar de pijn en de harde spieren minderden niet naar wens. Of stond ik als een gekke clown met mijn linkerarm tegen mijn romp en hield mijn rechterhand mijn linkerarm/schouder vast. Om vervolgens hetzelfde manoeuver uit te halen met de andere arm. En nu is de pijn er opnieuw. Gelukkig geen ligpijn, daar blijf ik ditmaal van gespaard.

Welke degelijke uitleg kan ik ervoor verzinnen? Drie weken griep, tien goede dagen gehad en nu spierpijn waar ik een jaar van verlosd ben dankzij de neuraal therapie.

De eerste test die ik doe, is de zuurtegraad van de urine: 6,2 Ph. Te laag en dus iets te zuur. Idealiter is een Ph van 7,4. De eerste testen die ik een jaar geleden deed gaven gemiddelden van 5.2

Het doosje Alkala N wordt weer bovengehaald. Dit is het beste middel dat ik al heb gevonden tegen weefselverzuring. Hopelijk werkt het snel. De vorige keer merkte ik dag en nacht verschil na meerdere weken dagelijks gebruik.