Google Website Translator Gadget

dinsdag 24 mei 2011

Hoe gebruik je de ontstekingsremmer en pijnstiller Normast?

Normast oftewel palmitoylethanolamide is een natuurlijke ontstekingsremmer die in elke cel van ons lichaam aanwezig is.

Palmitoylethanolamide (PEA) wordt in ons lichaam zelf aangemaakt als antwoord op virale infecties, ontstekingen en pijnen. Door het aan te vullen help je dus de natuurlijke afweer van het lichaam te versterken.

Normast wordt in pijnklinieken gebruikt om chronische pijn te behandelen zonder veel neveneffecten. Honderden studies hebben de efficiëntie inmiddels bewezen. Bovendien is er geen interactie met andere medicatie zoals cortisone, de spierverslapper Baclofen, ...
MS, diabetes, hernia, neuropathie, fibromyalgie, ruggemergtrauma, endometriosis, het syndroom van Costen of het temperomandibulair syndroom (TMD) enz. zijn maar enkele aandoeningen die gebaat blijken te zijn met de stof PEA.


PEA vermindert:


1.de ontstekingsreacties in het ruggenmerg,
2.de neutrofiele celinfiltratie,
3.de productie van nitrotyrosine,
4.de expressie van proinflammatoire cytokines,
5.de kappa-B activiteit,
6.de expressie van stikstofmonoxide synthase, en
7.de apoptosis.


Vroeger werd het verhandeld onder de naam Impulsin. Nu kan je het vrij verkrijgen als supplement.
Best is je huisarts te betrekken bij je beslissing om deze stof te 'consumeren'.

Protocol:


Voor nieuwe gebruikers van Normast is het wenselijk om te beginnen met een starterprotocol van 50 dagen.


Het starterprotocol bestaat uit;

- één verpakking Normast 600 mg, 20 sachets

- vier verpakkingen Normast 600 mg, 20 tabletten

De eerste 10 dagen dient er, vanwege de snelle orale opname in het mondslijmvlies, tweemaal per dag een sachet met poeder te worden genomen.

De poeder langzaam laten smelten onder de tong, en zo min mogelijk doorslikken.

Na tien dagen wordt er overgegaan naar tweemaal daags één tablet. Neem de sachets en tabletten een uur voor of na een maaltijd in met ongeveer 12 uur verschil tussen de tijdstippen van inname.

Pas na vijftig dagen kan de werking van Normast goed beoordeeld worden en wordt het duidelijk of langer gebruik zinvol is.

Indien de pijn duidelijk is verminderd in deze eerste periode kan worden overgegaan op een lagere vervolg- of onderhoudsdosering van twee tabletten 300 mg Normast per dag.

Deze tabletten ook weer een uur voor of na een maaltijd innemen met ongeveer 12 uur verschil tussen de tijdstippen van inname.

Het vervolgprotocol bestaat uit vijf verpakkingen met 30 tabletten Normast 300 mg, voldoende voor 75 dagen.

Mochten gedurende het vervolggebruik de pijn en eventuele andere ongemakken toch weer toenemen, bestel dan nog een doos met Normast sachets en neem weer tien dagen de poeder onder de tong. Meestal neemt de pijn dan weer af.

Iedere patient moet in overleg met de behandelend arts individueel vaststellen of twee 300 mg tabletten voldoende is als onderhoud of dat toch meer nodig is. Ervaring leert, dat de werking van Normast bij iedere patiënt verschillend is.

Sommige patiënten hebben al baat bij de inname van tweemaal een tablet van 300 mg Normast per dag.

Andere patiënten hebben een hogere dosering nodig, bijvoorbeeld tweemaal daags tabletten van zowel 600 mg als 300 mg tegelijk, dus 900 mg per dag.

Het resultaat van het gebruik van Normast is bij elke patiënt dan ook verschillend.

De ene patiënt heeft al reductie van de pijn binnen één week nadat is begonnen met de inname van Normast, terwijl de andere patiënt deze reductie van de pijn pas na ruim een maand ervaart.

Raadpleeg altijd de huisarts bij de beslissing ten aanzien van het gebruik van Normast en ten aanzien van een van de bovenstaande adviezen voor de dosering van Normast.

Informeer uw huisarts eveneens over het resultaat van het gebruik van Normast, zodat met het doorgeven van deze kennis ook lotgenoten geholpen kunnen worden.


Prof. dr. Jan M. Keppel Hesselink, behandelend arts, januari 2011

Wat kost het? Voor een doosje van 20 sachets van 600 mg betaal je gemiddeld 30 euro + 4 euro verzendkosten.

Waar te bestellen? http://www.ergomax.nl/Normast_600mg_Microgranules_Ergomax.html

Hoe smaakt het? Het is een héél fijn poeder dat onder de tong vrij snel smelt. Het smaakt een beetje zoetig.

In de pijnkliniek te Soest, Nederland hebben ze de analyse, die Numbers Needed to Treat heet, ook op Normast losgelaten, en voor de 600 mg dosis twee maal daags is dat getal 2. Dat wil zeggen 50% van de mensen met veel pijn baat zullen hebben van Normast, maar de andere helft dus niet.

Eén kans op twee dus, de moeite waard. Vooral als je in gedachten houdt dat er vrijwel geen bijwerkingen optreden. Gewoon proberen dus. Als je na 50-60 dagen niets merkt, stop er dan mee of vraag aan je arts een voorschrift Algonerv crème. Daar zit ook PEA in maar oppassen, het bevat tevens capsaicine. Multiple Chemicle Sensitivity (MCS) patienten kunnen daar duidelijk niet tegen.
De crème kan een warmtegevoel geven de eerste dagen van gebruik.
Bronnen:

http://www.iocob.nl/multiple-sclerose/pijn-en-spasmen-bij-ms-behandeld-met-de-lichaamseigen-stof-palmitoylethanol.html

http://www.neuropathie.nu/ciap-chronische-neuropathie/50-jaar-getrouwd-ciap-en-revitalisatie-2.html

http://www.iocob.nl/ziekten/natuurlijk-middel-palmitoylethanolamide-werkzaam-bij-griep-proph-4.html

http://www.prohealth.com/library/showarticle.cfm?libid=15942


“Ik kan door ME zelf niet altijd meer zo vrolijk zijn, niet na wat ME ziekte ME heeft aangedaan.” door Catryn V

Statins kill your immunity

De uitslag van het labo liegt er niet om. Uw cholesterol is veel te hoog. U behoort misschien tot de categorie patienten die wegens een genetische afwijking in de familie teveel cholesterol produceert.

Men spreekt van familiale hypercholesterolemie als:

Onder de 16 jaar
- je totale cholesterolwaarden hoger zijn dan 6,7 mmol/l
- je LDL waarden hoger zijn dan 4,0 mmol/l
Volwassenen
- je totale cholesterolwaarden hoger zijn dan 7,5 mmol/l
- je LDL waarden hoger zijn dan 4,9 mmol/l

EN

- er in de tweede graad een geval van hartinfarct heeft voorgedaan voor de leeftijd van 50 jaar of
- er in de eerste graad een geval van hartinfarct heeft voorgedaan na de leeftijd van 60 jaar

OF

- een totale cholesterol hoger dan 7,5 mmol/l in de eerste of tweede graad
- een totale cholesterol hoger dan 6,7 mmol/l bij een kind < 16 jaar

The Dutch Lipid Clinic Network neemt ook het criterium tendinous xanthomata in overweging. Dat zijn kleine vetafzettingen op de pezen ter hoogte van de achillespees, knokkels op de handen en ellebogen.
Mensen die statines nemen, zien deze vetafzettingen na verloop van tijd weer verdwijnen. Kinderen zijn te jong om ze te hebben.

Als er meerdere mensen in je familie systematisch een te hoge cholesterol hebben en je leefwijze is gezond, dan is de kans groot dat je te maken hebt met een genetische afwijking.
Tot hiertoe heeft men drie dna-afwijkingen in kaart gebracht; de ldl receptor mutatie, de familiale defectieve apo B-100, en de PCSK9 mutatie.

In Engeland registreren ze deze patienten bij “The Simon Broome Familial Hyperlipidaemia Register”.
Eén op 500 mensen zou een defect gen van één van zijn ouders hebben meegekregen. De overlevingskansen van deze mensen liggen statistisch gezien wat lager. Mannen maken 50% meer kans op een hartaanval als ze 50 jaar oud zijn. Vrouwen hebben meer geluk, slechts 30% meer kans als ze 60 jaar oud zijn. Ik heb dus nog een paar jaar te gaan. Niet te verwonderen dat de verzekeringen je niet meer willen verzekeren of tegen een fikse surpremie.

Wetenschappers en dokters spreken graag van goede (HDL) en slechte (LDL) cholesterol. Eigenlijk zijn ze beide goed want als we geen slechte cholesterol hadden, bloedden we dood. De taak van LDL is gaatjes dichten in de bloedvaten.
Cholesterol hebben we nodig voor:
  • de aanmaak van hormonen zoals testosteron, oestrogeen, progesteron en het groeihormoon DHEA;
  • de aanmaak van cortisol, dat houdt de immuunbalans in evenwicht. Langdurig zieken hebben te weinig cortisol;
  • de aanmaak van vitamine D, dat gaat ontstekingen te lijf. Je verbruikt het extra als je ziek bent;
  • als anti-oxidant, en dat zorgt ervoor dat het immuunsysteem zijn defensie niet moet opstellen bij het ontmoeten van een indringer;
  • om de celmembranen te stabiliseren. Als die in onevenwicht zijn, gaat de cel teveel vocht opnemen en stort het lichaam na verloop van tijd in;
  • de omzetting van Q10. Dat is benzine voor de motor (mitochondria) van je cellen. Ze zetten voedsel om in energie. De mitochondria werken niet goed bij ME.

Maar met de cijfers hierboven, kunnen ze die boodschap niet meegeven. Bovendien zijn de officiële waarden waarbinnen uw cholesterol moet vallen, de laatste jaren stelselmatig naar beneden gehaald. Uw cholesterol zal en moet naar beneden gaan.

Het team gerespecteerde specialisten dat wereldwijd de normen herdefinieerde, bleek nauwe banden te hebben met de statines-producerende industrie. Acht van de negen leden hadden directe financiële belangen. Ze bezaten aandelen, gingen voor de respectievelijke bedrijven werken, zaten in de directie. Men kan zich afvragen in hoeverre deze adviseurs nog onafhankelijk waren. Het leven van miljoenen mensen wordt rechtstreeks beïnvloed door hun beslissing. Wetenschappelijk onderzoek in het algemeen is verre van onafhankelijk. Het merendeel van de experimenten aan de universiteiten wordt nu reeds gesponsord door de privé-fondsen.
Bron: http://www.usatoday.com/news/health/2004-10-16-panel-conflict-of-interest_x.htm

Uw specialist bekijkt uw blad met piekende cholesteroluitslagen dus meewarig en zegt voor de zoveelste keer dat het tijd wordt om medicatie te gaan nemen. Statines. De NICE guidelines heeft er haast 250 pagina's aan besteed, een ware lofzang. Geen scheef woord over die mirakelpillen staat erin beschreven. Alleen zwangere vrouwen mogen het niet nemen omdat het afwijkingen geeft aan de foetus. Heb ik even geluk gehad 18 jaar geleden tijdens mijn eerste zwangerschap. Mijn oudste heeft het heelhuids overleefd en blijkt bovendien hoogbegaafd en atletisch te zijn. Maar het was wel schrikken want die zwangerschap was niet echt duidelijk de eerste maanden.

De huisarts schreef anno 1990 statines voor en een dieet met weinig vlees en vet. Angstvallig wordt elke lepel mayonaise en teveel aan broodbeleg vermeden. Klanten kijken in mijn bord en vragen of ik vegetariër ben. Een bord rijkelijk gevuld met groenten. Zo ploeteren we voort, jarenlang. Zonder het te beseffen, ontzeg ik mezelf een belangrijke bron van vitamine B12. De cholesterol daalt wel maar niet drastisch. Op een dag besluit ik de statines te laten vallen. Het dieet met een minimum aan vetten zette ik voort, dat was inmiddels een levenswijze geworden.

Mijn gezondheidstoestand is inmiddels zo verergerd dat ik na het werk total loss op de zetel lig en de eerste uren niet meer bij bewustzijn ben of in staat om te reageren op mijn omgeving. Elke zaterdagochtend draait dezelfde film. Mama gaat naar de winkel, komt thuis, zet de boodschappentas voor de koelkast en tegen de avond ligt ze nog steeds in bed om bij te komen van deze inspanning. Op mijn opnameformulieren van het ziekenhuis staat genoteerd dat ik de schuld geef aan de statines. Telkens ik die pillen erbij slik, wordt het erger. Ik kan niet eens meer blokje rond rijden met de fiets. Mijn beenspieren lijken wel van lood.

De bijsluiter in het doosje van uw medicijn zal het u vertellen. Alle mogelijke neveneffecten dat een mens kan krijgen, staan netjes gerangschikt in minuscule lettertjes. Hoofdpijn, vermoeidheid, spierpijnen, leververgiftiging, bedenk het maar. Het zal vermeld staan. Zwangere vrouwen en kinderen worden gewaarschuwd. Uw dokter heeft een bijbel met duizenden namen van medicijnen om zich te informeren. Medisch afgevaardigden komen met de regelmaat van de klok langs om hen op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen in het landschap van de farma-industrie. Congressen worden gesponsord als ware het trouwfeesten met gratis eten en drank. Het geld vloeit rijkelijk. Er wordt niet gekeken op een servetje.


Maar wat deze medicatie echt met een mens doet, dat staat niet in de NICE-guidelines. Dat lees je niet in de bijsluiter. Dat zal de vertegenwoordiger niet komen vertellen. Je moet het zelf gaan zoeken. 
Statines maken je immuniteit kapot en het bewijs zal ik u geven in een volgend artikel. Het zou me verbazen dat de heren onderzoekers en ontdekkers van de statines dit niet wisten.
Hoog tijd dat statines een belangrijke waarschuwing krijgen in de bijsluiter.