Google Website Translator Gadget

donderdag 12 augustus 2010

Dag 187 Rotbeest

Het spook is terug. Het zit nog ergens onder een steen te loeren maar het roert zich duidelijk. Mijn stem is hees. Mijn vlees voelt aan als bedorven. Mijn adem ruikt naar alcohol. Mijn bloed borrelt als zuur door mijn aderen en alles gaat weer een versnelling trager. Mijn oksels doen pijn. Mijn borstkast ook. Bah slecht in mijn vel.


Hubby heeft al weken geleden een stapel van me gekregen om bij de belastingen binnen te brengen maar begrijpt er zelf geen jota van. Hij wil me wel brengen. De collega van de ambtenaar heeft zich namelijk vergist. Het gaat om teruggave van geld en dat kunnen we in deze tijden gebruiken.

Ik lig de rit plat, het is maar 2 kilometer.

De uren van de namiddag tikken voorbij terwijl ik koortsig onder de dons slaap. Waggelend kom ik naar beneden.

De pot met gesneden abrikozen en suiker staat sinds gisteren te weken. Vandaag zou ik een paar potjes confituur maken. Zwetend van de koorts sta ik boven de dampende pot. Terwijl ik sta te draaien in de suikerbrij vraag ik me af wat het spook heeft wakkergemaakt.

Ze weten nog niet waar het virus zich schuilhoudt. Misschien is het de lever en heb ik het getriggerd met de leverreiniging? Of is het de maandelijkse cyclus die nu begint en dus de vrouwelijke hormonen? Of heb ik de afgelopen twee weken teveel gelezen en te weinig geslapen?

De laatste keer dat het spook zich zo duidelijk manifesteerde was 22 mei jl. Rotbeest.

Dag 186 Coucke

De nacht was rampzalig. Een slapeloos kind dat mijn bed onveilig maakte, een hongerige mug, een lawaaierige hubby en tiener die van een feestje thuiskwamen, een andere tiener met een diepe snee in zijn voet om drie uur 's nachts.


Doe daar de nodige cocktail van slaapmiddel, pijnstiller en LDN bij en je weet dat ik als een zombie door het huis zwalpte.

Geradbraakt en met een lichaam dat een gevaarlijk diep dof broeierig gevoel uitstraalt, sta ik op. Geen enkele andere kwaal geeft dit gevoel. Even was ik het vergeten maar nu friste het ongenadig mijn geheugen op.

Het is al voorbij 9u00. Alles deed bovendien weer pijn.

Mijn geduld is beperkt en ik breng de jongste naar de kinderopvang. Zelfs de boterhammen smeren valt me zwaar vandaag. Eenmaal thuis ga ik terug naar bed en zet de wekker op 13u50. Vandaag komt een jeugdvriendin langs die ik in anderhalf jaar niet meer heb gezien. Het is niet de moment om af te bellen.

Ze is zelf patient bij Dr Coucke wegens lupus, epilepsie en fibromyalgie en na enkele maanden fel verbeterd van vermoeidheids- en pijnklachten. Haar moeder na twintig jaar CVS gesukkel en twee jaar rolstoel, loopt nu ook weer "gezond" rond.

De baxters van Dr Coucke werken duidelijk. En dat zonder cortisone. Als ik haar daar zo fit en vol rondingen in de zetel zie zitten, denk ik, misschien moet ik wel eens een afspraak maken.

Dag 185 Mirakel

De hoofdpijn en ligpijn is nog steeds weg. Wat een verandering in levenskwaliteit.


Oma en de osteopaat krijgen de foto te zien van de leverstenen en kunnen hun ogen niet geloven.

De kapper wordt voorgedragen bij de paus voor een mirakel. Ik zie er geweldig uit na enkele uren en mijn zonen beamen het volmondig. Tien jaar jonger.

Ik verzaak in mijn enthousiasme een middagdut te doen. Mijn leesplezier neemt de overhand. Een fout waar ik spijt van zal hebben.

Dag 184 Anders en beter

De hoofdpijn is weer gezakt. De ik-maak-je-wakker-pijn is weg vandaag. Een goede dag dus. Fit in mijn hoofd zelfs. En honger!


Alleen jaag ik mezelf schrik aan in de spiegel met mijn spokenkapsel en dito trekken. Ik lijk net mijn moeder. Morgen naar de kapper. Het is beslist. Ik ga enkele uren commerciële muziek en jeuk van de verf trotseren om er toonbaar uit te zien.

Op mijn To Do lijst staat vandaag: "Clients buy difference. What is yours?"

Mijn toekomstplannen worden onderworpen aan een strenge blik. Krijg ik verwoord wat ik ooit anders en beter dan al die anderen wil aanbieden?

Laat opgebleven. Hihi wat een mens laat kan noemen, 22u30. Dat is toch ruim extra 2 uur later dan gemiddeld. Ik had een energieboost. Zou het van de leverreiniging zijn geweest?