Google Website Translator Gadget

dinsdag 6 juli 2010

Dag 135 LDN

Afspraak bij orthomolleculair dietist. Deze voormiddag rij ik alleen de 25 km heen én vervolgens terug. Geen gekke gewaarwordingen vandaag. Geen black-outs. Het aantal stoplichten is beperkt en het is weekend. Twee niet te versmaden voordelen.
Dit is niet elke dag te herhalen maar een overwinning wat mij betreft.


We gaan over naar plan B: Low Dose Naltrexone

We hebben de detox kuur achter de rug.In ons lichaam wordt het immuunevenwicht bewaard door cortisol. Links van de balans heb je endorfinen (lichaamseigen stoffen), rechts heb je exorfinen (lichaamsvreemde stoffen).Exorfinen zijn gifstoffen die ons lichaam moet afbreken, zoniet worden we ziek: allergieën, auto-immuunziekten, astma, kanker, M.E., ... De balans slaat door i.p.v. netjes in evenwicht te zijn.Soms kan je lichaam de exorfinen niet of onvoldoende afbreken. Je krijgt dan een overschot van exorfinen. Dat kan je terugvinden via een urinetest.Mensen die het enzym DPP-IV-CD26 om exorfinen af te breken blijkbaar missen of onvoldoende hebben, zijn autisten, mensen met ADHD, maar Jan met de Pet heeft het vaker dan men vermoedt. Veel andere stoornissen zijn namelijk gelinkt aan dit enzym. Kinderen met chronische oorontstekingen, ... Het enzym zit in de darmen.Exorfinen die de immuunbalans dus verstoren zijn:

- opiaten (drugs, pijnstillers)

- gluten (tarwe: brood, pasta, koekjes, tarwezetmeel als vulling in alle mogelijke bereidingen)

- caseine (melkeiwit)Pr Malcolm Hooper bevestigde nogmaals in 2002 dat zijn basisbehandeling bestond uit ondermeer een melk- en glutenvrij dieet. Je voeding is je eerste medicijn.

Info:

2. (Ultra) low dose NaltrexoneLow dose Naltrexone of LDN is de benaming voor de toepassing van laag (tussen 1 en 4,5 mg) tot zeer laag (0.125 mg tot 1 mg) gedoseerde Naltrexone voor de behandeling van immuungerelateerde toestanden en verslavingen. Het werkingsmachanisme en toepassingsgebied van LDN is:- toename van bèta-endorfine: met als gevolg dopamine toename

- verhindert de binding van de exorfinen (voeding-opiaten) en andere opiaten op de mu opioïde receptoren

- optimalisatie van de Th1/Th2 balansBron: http://www.de-poort.be/cgi-bin/Pagina.pl?id=157Legende:

Beta-endorfine: kankerherkenner

Mu opioide receptoren: Ruimt kankercellen in een vroeg stadium op

Exorfinen versmachten de Mu opiode receptoren

Geen opmerkingen: