Google Website Translator Gadget

woensdag 22 december 2010

Dag 315 Goed beter ...

Hubby werkt, de tieners hebben geen examens meer, de jongste verveelt zich, ... iedereen zit op zijn laptop.


De router is nog steeds onbeveiligd en tot grote ergernis surfen enkele buren te pas en te onpas kosteloos mee. Als iedereen hier online gaat, kunnen we er vaak zelf niet meer op.

Jammer genoeg is mijn technisch verstand in English nog niet geactiveerd en zijn mijn hoogbegaafde tieners niet zo snugger in informatica als in fysica en biologie.

Met ons gedrietjes pogen we ver boven onze frustratiedrempel - "miljaar ze zitten er weer op" - de handleiding van de router te ontcijferen. Het komt warempel tot een handgemeen tussen de twee tieners en ik geef het op na een klein uur.

Het is een mirakel dat ik het zolang uithou al zeg ik het zelf. Router inloggen, WepCode ingeven, Save, ... het mag allemaal niet baten. Met een punthoofd geef ik het op.

Een telefoontje redt de jongste de vervelingsdood. Of we niet bij een vriendje langskomen om te spelen?

De tieners hebben er genoeg van, trekken de stekker van de router uit de muur. Zo, probleem tijdelijk opgelost.

En zo blijf ik vandaag ... 12 uur non-stop op de been. Sinds ik op de dosis van 1,5 mg Low Dose Naltrexone zit, gebeuren er hier fantastische dingen!

Dag 314 Grenzen verleggen

Naar de judo, zelf even boodschappen doen, thee gaan drinken. Het lukt me mede dankzij de vriendin waar ik ongegeneerd mijn voeten onder tafel mag steken of mijn kop op de zetel mag leggen.


Ik push mijn grenzen regelmatig de laatste dagen maar ga nog steeds vooruit. Zolang ik op tijd en stond in mijn bed kan gaan liggen, lijkt het ditmaal te lukken.

De dosis LDN nu sinds enkele dagen verhoogd tot 1,5 mg. De darmen reageren als eerste en mijn vel prikt alsof ik in brandnetels ben gevallen. Dat is een constante reactie.

Al vier dagen ook veel steken in mijn hoofd. Wellicht teveel mentale inspanningen geleverd. Ik verslind allerlei artikels de laatste tijd. Lichte literatuur zonder begrijpend lezen lukt me redelijk.


Info:

Prof. dr. Popp zegt : 'Een mens is geen calorie-eter maar een lichtzuiger'.

De mens is niet in staat om grote hoeveelheden licht op te nemen. Als we in de zon lopen, wordt onze huid bruin om de opname ervan af te remmen.

De planten doen dat immers voor ons. Aan de vorm van een plant, bloem, blad of boom herkennen we de antennestructuur; ze zijn geconstrueerd om zoveel mogelijk licht op te vangen en ons dit, in de vorm van voedsel, aan te bieden.
...

We hebben eiwit, vet, koolhydraten, vitaminen, mineralen en water nodig om ons te voeden maar als deze voedingsstoffen sterk energetisch geladen zijn door een overvloed aan licht, hebben we een totaal andere vertering en stofwisseling. Wij voeden onze vitaliteit met licht.

=> gewassen die geteelt zijn in open lucht bevatten meer 'energie' dan kasplanten

=> gebruik bv ook het donkere blad van prei, die heeft het meeste licht omgezet, hoe donkerder, hoe ...

Dag 313 Televisie belast

Gisteren mijn vitamine B12 spuitje gehad van het merk Nycomed. Je voelt die vloeistof helemaal niet! Geen pijn meer, wat een verschil kan dat toch maken als je chronisch ziek bent of pijn lijdt.


Voor de liefhebbers, het doosje kost bij mijn apotheek in Antwerpen 8,75 euro voor 5 ampullen.

De gegevens vind je op mijn weblog onder Supplementen.

Gisteravond de dosis LDN verhoogd van 1,187 mg naar 1,50 mg. Deze ochtend geen fysieke reacties maar dat is meestal zo. Het zal deze namiddag of morgen komen.

Wel een leuke verrassing. Ben deze voormiddag zes uur op de been!

Als je mijn bioritme-kalender zou bekijken, dan merk je zo op dat de groene (actieve) zones meer en meer plaats innemen op dat blad dezer dagen.

Deze middag voor het eerst in jaren weer naar de televisie durven/kunnen kijken. Na drie kwartier echter weer steken in mijn hoofd en duidelijk de temperatuur die naar boven ging.

Het is een onderschat fenomeen bij velen maar televisie is een zeer intensief medium voor een kapot ME/CVS brein. Bewegende beelden, felle kleuren, geluid, ... alles moet geïnterpreteerd worden en gesynchroniseerd worden zodat het plaatje klopt.

De dag dat het niet meer lukt, zal je begrijpen wat ik bedoel. En dan zet je misschien die televisie uit voor lange tijd om je brein niet te overbelasten.

Dag 312 Geen slaappil

Slecht geslapen ... Drie nachtmerries. Just like the good old times. De batterijen zijn niet deftig kunnen opladen vannacht. Als tegenprestatie ben ik van uitputting dan maar in slaap gevallen deze voormiddag.


Er werkt nog iets niet helemaal goed daarboven. Het bewijs duidelijk weer geleverd dat wij niet slecht slapen vanwege zorgen of piekeren of slechte voedings- en leefgewoonten zoals in al die slaapklinieken in België ze ons proberen bij te brengen.

Eerst jarenlang nauwelijks geslapen, nu een jaar met een slaappil van structureel slecht naar matig en dan eindelijk naar goed slapen geëvolueerd.

Een nacht vol overtuiging dat het best zonder mini-pilletje zou kunnen, en toch weer exact hetzelfde patroon als vroeger. Dus werkt er iets chemisch niet zoals het hoort.

Info:

Kenmerken van zinktekort

• Zink staat in nauwe relatie tot het hormoon insuline. Het remt de afgifte ervan. Bij een zinktekort zal dus meer insuline worden afgegeven met alle, reeds beschreven gevolgen van dien.

• Insuline staat weer in relatie tot het stresshormoon cortisol, in die zin dat bij hogere insulinegehaltes in het bloed ook hogere gehaltes aan cortisol worden gevonden. Omgekeerd gaat bij stress zink verloren, waardoor het proces zelfversterkend is.

• Vetten remmen de opname van zink in de darmwand en een zinktekort verstoort het vetmetabolisme, waardoor het cholesterolgehalte in het bloed stijgt. Eiwitten bevorderen de opname.

• Bij een zinktekort nemen de s.e. mangaan en chroom de functie (gedeeltelijk) over, waardoor ook aan die s.e. gebrek kan ontstaan.

• Zinktekort tast waarschijnlijk ook het immuunsysteem aan.

• Zinktekort provoceert voedselintoleranties (denk aan diabetes, MS en migraine).

Dag 311 Draadjes in mijn hoofd

Het gaat de goede richting uit heb ik het gevoel. Sinds korte tijd kan ik naar muziek luisteren. Wat een plezier! Weer een stuk isolement verbroken.


De draadjes van de computer in mijn hoofd worden één voor één verbonden. Het heeft een eeuwigheid geduurd maar deze kan ik echt wel waarderen. Die doodse stilte om in te leven is tergend.

Ik draai nu zelf de radio in de auto aan en ontdek zenders en groepen die er vroeger niet waren. Een gat in mijn cultuur.

Vandaag is het "mama = taxi-dag". De ritjes zijn kort. In totaal 4 x 2 km. Zelfs een boodschap kan er nog af in de winkel ernaast. Hubby blijkt weer pech te hebben met de trein. Ik begin alvast te koken. Ook dat is een vooruitgang.

Blij dat de dag voorbij is!

Vanavond probeer ik de slaapmedicatie eens te laten. Ik neem ze nu reeds 11 maanden en slechts 1/8 van een pilletje om door te slapen. Je ziet dat ding nauwelijks liggen. Als een junk lig ik die pil te versnijden, zo klein. Misschien lukt het ook wel zonder.

Dag 310 Geen verzet

Recuperatie van de overdaad maar niet grieperig ziek. Luisteren naar het lichaam dat traagheid wil. Ik verzet me er niet tegen want leven doet ook geen pijn meer zoals vroeger. We brengen de dag liggend in bed door.


Info:

De Duitse patholoog Rudolf Virchow (1821 – 1902) heeft een radicale verandering in het medisch denken teweeg gebracht. Virchow stelde dat ziekte veroorzaakt zou worden door verstoringen in de structuur en de werking van cellen.

De cel als kleinste en min of meer zelfstandig onderdeel van het menselijk lichaam kwam in het medisch denken en handelen centraal te staan. De cel is dan ook sinds ongeveer 1858 het belangrijkste doel van het regulier medisch onderzoek en handelen binnen de Westerse geneeskunde zoals die wordt onderwezen op de universiteiten.

Dit heeft positieve resultaten gehad, maar tegelijkertijd heeft men de totaliteit van het menselijk lichaam uit het oog verloren.

Hoewel de cellen de basiseenheden van het leven zijn - die enerzijds zichzelf in stand houden door te groeien en op tijd te delen en anderzijds 'weet hebben' van en in relatie staan tot hun omgeving - is de mens oneindig veel meer dan een verzameling cellen.

Dat 'veel meer' wordt vooral bepaald door het weefsel dat de cellen met elkaar verbindt. Dit verbindende weefsel, of liever gezegd bindweefsel, wordt tegenwoordig aangeduid als Basis Bio Regulatie Systeem (BBRS).

Het is in ons hele lichaam aanwezig en omvat ongeveer 60-70% van het totale menselijk weefsel. In volume is het circa 3 maal dat van het bloed, wat dus wil zeggen zo'n 18 liter. In feite is het dus het grootste orgaan.

Dag 309 Stapje terug

Het lijkt even weer zoals voor kort te worden. Een uur wakker en dan bekaf in bed tot lunchtijd.


De hele namiddag ben ik redelijk "fit" maar gezegend met een rothumeur. Misschien toch wat te veel hooi op mijn vork genomen.

Dag 308 Kentering

We slapen een uur langer dan gewoonlijk maar ook vandaag, vier uur op de been in de voormiddag zonder noemenswaardige problemen. En dat na mijn druk programma van gisteren en de wandeling van gisteravond!


Geen absurde immuunreacties! Dit is een goed teken.

De namiddag in bed as usual en tegen de avond weer twee uurtjes aan tafel kunnen zitten en de jongste in bed en bad kunnen zetten.