Google Website Translator Gadget

zaterdag 7 augustus 2010

Dag 181 Biefstuk

De pijn is nu niet meer te ontkennen. Hoofdpijn, ligpijn, mijn armspieren lijken net messen die door mijn vel steken.


De pijn steeg gestaag sinds enkele weken en heeft nu de ik-maak-je-wakker-grens bereikt. Daar gaat mijn middagslaap.

Oma komt een vitamine B12 spuitje geven. Vrijdag dus vandaag kalm aan. Vandaag wordt een dagje lectuur rond persoonlijke ontwikkeling.

Het weekend met de bende kinderen staat voor de deur EN dit weekend doe ik mijn leverontgiftigingskuur.
Hubby is vergeten te koken zonder vet en ik eet de gebakken rijst en dito paprika met tegenzin op.

Op het voorbereidingsprogramma stond immers een week gestoomd eten om de lever te ontlasten. De dikke biefstuk die iedereen op zijn bord heeft liggen, steekt inmiddels mijn ogen uit. Tien dagen geen vlees eten, doet wat met een mens. Ik ben nochtans géén vleeseter, integendeel.


Info:
Hoe herken je mensen met een lage Emotionele Intelligentie?

Emotioneel Zelfbewustzijn

Moeilijkheden om eigen gevoelens te begrijpen
Reageren instant op de manier waarop ze voelen
Zijn zeer snel van streek, zonder de reden ervan te begrijpen
Mensen die sterke emoties tonen, motiveren hen
Ze accepteren geen verantwoordelijkheid voor hun eigen gevoelens
Ze wensen vaak dat ze iemand anders waren

Emotioneel bewustzijn van anderen

Moeilijkheden om gevoelens van anderen te observeren
Ze zijn vaak op zichzelf en vinden het moeilijk om vrienden te maken
Ze geven makkelijk kritiek op anderen
Ze zijn niet goed in het oplossen van conflicten en zijn vaak agressief
Ze zijn slecht in luisteren
Ze geven niet om de emoties van hun vrienden

Emotionele uitdrukking

Ze drukken zich niet vaak uit tenzij negatief
Hun vrienden zouden zeggen dat ze op zichzelf gericht zijn
Ze zijn slecht in het beheersen van hun emoties
Ze hebben weinig empathie voor de gevoelens van anderen

Creativiteit

Ze hebben weinig verbeelding
Ze kunnen niet vooruitdenken en hebben moeite om situaties in te schatten
Ze kunnen situaties niet beoordelen
Ze lopen niet warm van ideeën
Ze spelen ook geen sleutelrol bij het creëren van nieuwe ideeën.

Dag 180 The proof is in the evidence

Mijn hoofd ziet er uit als een vogelverschrikker. Het liefst van al wil ik binnenblijven, zoals in het liedje: "[i]sitting in my crib, minding my own business, ..." maar we moeten eruit vandaag. Naar de controle-arts.


Even krijg ik het nog benauwd. Gaat die wel beseffen dat ik veel rust nodig heb, dat ik nog tegen die onzichtbare muur loop? Dat ik nog maar op halve kracht functioneer en kilo's zand meesleur? Dat als ik meer doe, ik binnen de week weer in mijn bed lig met andere gevolgen?

Ik wil nooit meer naar de hel van 2009, nooit meer ziek werken met een lijf zoals tussen 2005 en 2008, ik wil nooit meer de migraines hebben. Ik wil nu uitzieken. Langzaam maar zeker voel ik het ziekzijn uit mijn lijf slijten. Ik droom van op een fiets te rijden. Zou hij het begrijpen?

De arts is correct in zijn houding, toont weinig interesse voor de bloeduitslagen zolang ze niets nieuws aan het licht brengen. Wel voor de neuro-cognitieve testen. Hij wil namelijk bewijzen voor het Riziv om mijn ziekteverlof te kunnen verlengen.

Hij is nieuwsgierig naar mijn behandelingen om beter te worden en noteert nauwkeurig het effect dat ik ervaar. Hij vindt het blijkbaar fijn om te horen dat er verbetering is met de neuraal therapie en de slaapmedicatie.

Het regent voor de vierde keer vandaag, mijn was aan de draad wordt wederom natgeregend. Ik bekijk het gelaten. Eerst slapen, straks is ie misschien weer droog.

Dag 179 Achievers

Het wordt rennen vandaag. Te laat opgestaan. De jongste naar de kinderopvang. Afspraak bij de huisarts. Geen plek om te parkeren. Geen cash geld in huis. Bankkaart nergens te vinden, wie van de pubers heeft die niet teruggeven? Ah nu weet ik het weer, zoon is niet thuis komen slapen en had geld nodig. En mama zit nu met de gebakken peren.


Ik heb gisteren te ijverig gelezen. Mijn hoofd voelt als een uitgeknepen spons. Opstaan en vallen, zoveel plannen nog in dit leven.

Verander nooit het doel, alleen de stappen om het te bereiken als het niet lukt.

Mijn toekomstplannen worden verfijnd, geschaafd, elke dag een puntje erbij nu, ik hou voorzichtig contact met mensen die me ooit zouden kunnen helpen om het in uitvoering te brengen.

Ik hou rekening met mijn beperkingen, probeer het in te calculeren als ik terug zwaar zou hervallen, hoe dat zou kunnen opgevangen worden, ...

Als mijn dromen niet verwezenlijkt kunnen worden, kan ik misschien nog helpen andere mensen hun dromen te verwezenlijken.

Info:

Confused circadian rhythm could increase triglycerides

Nu, een studie online gepubliceerd op 03 augustus in het blad “Cel Metabolism” toont aan dat bij muizen, een verstoord circadiaan ritme sporen vertoont van een verhoging van de triglyceriden- niveaus (die in verband kunnen gebracht worden met hart-en vaatziekten en metabool syndroom bij mensen).

Hussain en collega's vonden dat het klokeiwit dat betrokken is bij het vaststellen van het lichaam circadiaans ritme, ook een rol speelt bij het matigen van microsomale triglyceride transfer protein (MTP), dat belast is met het verplaatsen van triglyceriden door het bloed. Dus, als je klok niet goed functioneert, heeft dat ook gevolgen voor de triglyceride transporter MTP.

Een verstoorde biologische klok is al gelinkt aan gewichtstoename, maar "deze studie wordt een moleculaire link tussen de circadiane fysiologie en plasma vetmetabolisme (triglyceriden)," merkten de onderzoekers op in hun paper.

Bron: http://www.scientificamerican.com/blog/post.cfm?id=confused-circadian-rhythm-could-rai-2010-08-03

Dag 178 Papieren aub

Leuke verrassing vandaag. Ik heb goed gerecupereerd van de overdreven inspanning gisteren. Wellicht zit de vijf uur lange knock-out van gisteren er iets voor tussen.


Alleen de spierpijn in de armen krijg ik niet weg en de knieën worden hoe langer pijnlijker. Ik neem nu ook al een dikke week geen vitamines, magnesium of medicatie meer als voorbereiding op de leverontgiftingskuur.

Deze zou nu donderdag plaats moeten vinden ware het niet dat een controle-arts me net op die dag wil zien. Daar gaat mijn uitgekiende planning.

Zo'n kuur houdt in zes dagen zeer zuiver eten, appelsap drinken, geen eiwitten eten, enz en dan de ontgiftiging zelf. Op dag 7 volgt dan een ritueel van darmzuivering en leverzuivering. Een risico - vooral dat eerste - dat ik niet kan nemen bij de controle-arts. Dat moet men in alle rust thuis kunnen doen.

De zuivering wordt nu verschoven naar het weekend want vrijdag gaat de auto naar de garage. De knalpot hangt eraf en maakt een hels lawaai. Het is dringend. Ik heb al overwogen "Just married" te spuiten op de achterruit en vervolgens een reeks blikjes te binden achter de auto.

Of ik het dan niet even kan uitstellen? Eerlijk gezegd ben ik mijn rijstpapjes en groenten beu en heb ik zin in een stuk Vleesss, grauwww. Of zo'n lekkere smeuige chocolademousse. Alles wat niet mag, steekt mijn ogen uit in de kasten en koelkast. Bovendien was ik al geen dikke en van dit regime val je best wat af.

Zaterdag dus, gedaan met de rust, er zullen dan drie kinderen in huis zijn. Moeder zal op de pot zitten.