Google Website Translator Gadget

maandag 3 oktober 2011

Dag 524

Afspraak met de antwerpse lotgenoten! Lang geleden dat ik nog eens ben gaan borrelen in de bewoonde wereld.


Info:

Als ik de informatie omtrent de werking van het immuunsysteem goed heb begrepen, zijn mais, gluten en melk echte dooddoeners als je aanleg hebt voor fibromyalgie en auto-immuunziekten.

Voorgenoemd voedsel bevat namelijk of Circulating Immune Complexes (CIC's) die maar deels verteerd worden in de darmen. Eens ze in het bloed terechtkomen, worden ze beschouwd als indringers.

In het begin zal het lichaam ze nog kunnen neutraliseren maar na verloop van tijd worden het er teveel. Je lichaam zal dit teveel stockeren in zacht weefsel (spieren, organen en bindweefsel). Je immuunsysteem gaat je eigen weefsel aanvallen vanwege de CICs.

Fibromyalgie en auto-immuunziekten steken de kop op. Er zit maar één ding op, stoppen met voedsel verorberen dat CIC’s bevatten.

Dag 523 Exit maïsbrood

Geen grandioos gevoel bij het opstaan maar ik weet nu 100% zeker dat het maïsbrood niet goed voor mij is. Dat vliegt eruit. De puist in mijn wenkbrauw is een vertrouwde bondgenoot. Als die opduikt, weet ik dat de darmen protesteren. Zo gaat het al jaren. De hoofdpijn zal ik nu moeten uitzweten tot de darmen weer wat hersteld zijn.De procaine spuitjes maken me helderder en levendiger zoals gewoonlijk maar hebben toch een minder effect als anders. Ze geeft nochtans een extra dosis. Een branderig gevoel in de borstkast en alcoholisch gevoel blijft in mijn lijf plakken. Ik heb nochtans geen druppel op.

Dag 522 Schaapjes tellen

Ik slaap nu al enkele nachten zonder pil en de kwaliteit duikt in het rood. Het is nog donker buiten als ik wakker word en iedereen slaapt en ronkt. Eerst is het lijf nog lam en de daadkracht verdoofd. De droom staat me helder bij. Na een tijdje klaart de mist en verandert het moeras in een bed.


De boeken van de jongste moeten al dagen gekaft worden, een wasmand wacht geduldig en waarom niet, de boterhammen kan ik ook nog smeren. Tegen dan is iedereen wakker en ben ik rijp voor mijn bed.

Het is halftwee ’s middags als ik wakker word. Mijn pogingen om iets nuttigs te verrichten, mislukken grandioos. Mijn projecten geraken nooit af aan dit tempo.Info:

Hoe herken je angst (angst, bezorgdheid, onbehagen) bij jezelf en de ander? We en de ander zijn er ons niet altijd bewust van.

Irritatie, bijtende toon, scherpe kantjes hebben, superioriteit, opdringerigheid, zeurend, blijvend argumenteren, oogrollen, zuchten, snel praten, eisen, hoge willekeur, gerechtigheid eisen, scherpe vragen stellen

Dag 521 Waar is de tijd

Inschrijvingen allerhande worden ondernomen. Muziekschool, kunstacademie, ... Wat ben ik blij als het achter de rug is al dat papierwerk! Printers die het niet doen, drivers die ik niet kan installeren. Lang leve de IT-afdelingen indertijd. Ik word er hyper in mijn hoofd van.Mijn advocaat belt me met de mededeling dat mijn actie tegen mijn ex-werkgever een maat voor niets is wellicht. Hij heeft beroep aangetekend tegen de verkeerde firma. Ik had hem nog gewaarschuwd dat hij zich tot de verkeerde persoon richtte. Geloof het of niet, ik ben ontslagen door een andere firma dan degene die mij heeft aangeworven. In welke mate dat nog rechtsgeldig is? Bye bye niet-uitbetaalde commissies. Dat ik daar zo hard voor gewerkt heb tijdens mijn laatste zieke jaar, bah.Info:

De vijf soorten vermoeidheid:

Na inspanning, Wired, Brain Fog, Energie en griepachtige vermoeidheid.Inspanningsvermoeidheid werd gedefinieerd als een abnormale uitputting na een lichamelijke of geestelijke activiteit (bijvoorbeeld 'fysiek uitgeput na een lichte activiteit").Wired vermoeidheid werd beschouwd als een overstimulatie van de geest of lichaam zonder de beschikbare energie om te handelen vanwege de geestelijke of lichamelijke aangeslagen toestand (bijvoorbeeld "het lichaam voelt opgefokt maar erg moe").Brain Fog vermoeidheid vormden de uitputting of onderbreking in verband met alledaagse cognitieve processen, zoals geheugen terug oproepen, spraak-of verwerking van informatie (bijvoorbeeld "Denken is hard werken en modderig").Energie vermoeidheid werd gedefinieerd als een gebrek aan energie die is voor het dagelijks functioneren (bijv. "Je hebt geen fut om iets te doen").Tot slot, griepachtige vermoeidheid was de vermoeidheid die gepaard gaat met lichamelijke klachten vaak gezien in gevallen van influenza (bijv. "griep-achtige symptomen, zoals sinus pijn, enz.").

Dag 520 Donkere geest

De spierpijn is beter en de dodelijke vermoeidheid trekt er langzaam uit. Afgezien van de buitenkant, zit er nog geen hoog mensgehalte in. De jongste roept meermaalt dat ie honger heeft en met de laatste wilskracht in mijn donkere geest, sleep ik mijn leden naar de keuken. Ik vervloek tijdelijk mijn kinderen, telefoon en allen die vanalles van mij verlangen wanneer de stroom in mijn lijf uitvalt.


Info:

http://www.gva.be/nieuws/wetenschap/aid1076565/gen-gevonden-dat-chronische-pijn-regulereert.aspx

Wetenschappers hebben een gen gevonden dat verantwoordelijk is voor chronische pijn, zo heeft de BBC vrijdag gemeld.

In het vakblad Science schreven onderzoekers van de Universiteit van Cambridge het gen HCN2 te hebben weggenomen uit pijngevoelige zenuwen van muizen. Alle chronische pijn viel daarop weg, de acute pijn werd daarmee wel niet weggenomen.

De vondst kan volgens de wetenschappers leiden tot de aanmaak van geneesmiddelen om het eiwit te blokkeren dat door het chronische pijn regulerende gen HCN2 wordt geproduceerd.

--------------

Het gen HCN2 is verbonden aan chromosoom 19p13.3. Dat is dan weer bekend voor migraine, een deficiënte Na+, K+ pomp waardoor je cellen niet goed meer functioneren, ook auto-immuunziekten waaronder ALS, een verminderde mogelijkheid om vit B12 op te nemen, ...

Dag 519 Auw

Crash. Ik betaal mijn exploten cash. Gedaan met de gouden kooi van het huis waarbinnen braafjes deeltijds bewegen leefbaar blijkt te zijn. Elke vezel zit te strak, alle botten doen pijn, griepgevoel. En waarom dat hoofd nu ook ineens pijn moet doen? Rechtstaan zonder het gevoel te gaan flauwvallen is de boodschap. Ik hou me vast aan elke stoel en muur die in de buurt staat.


Info:

Alzheimer wordt mede veroorzaakt door herpes virus als je een genetische variant hebt.

Belangrijke ontdekking omdat dit de bevestiging is dat een virus het centrale zenuwstelsel kan ontregelen. Denk aan ME!

Lees even mee:In other words, the genetic signature revealed by genome wide association (GWA) studies discloses a network of genes that might influence the ability of the central nervous system to cope with and fight against the invasion by virus of the herpes family.In fact, Nectin-2 (NC-2); apolipoprotein E (APOE); glycoprotein carcinoembryonic antigen related cell adhesion molecule-16 (CEACAM-16); B-cell lymphoma-3 (Bcl-3); translocase of outer mitochondrial membrane 40 homolog (T0MM-40); complement receptor-1 (CR-l); APOJ or clusterin and C-type lectin domain A family-16 member (CLEC-16A); Phosphatidyl inositol- binding clathrin assembly protein gene (PICALM); ATP-bonding cassette, sub family A, member 7 (ABCA7); membrane spanning A4 (MSA4); CD2 associated protein (CD2AP); cluster of differentiation 33 (CD33); and ephrin receptor A1 (EPHA1) result in a genetic signature that might affect individual brain susceptibility to infection by the herpes virus family during aging, leading to neuronal loss, inflammation, and amyloid deposition.

http://www.mitochondrial.net/showabstract.php?pmid=21891868

Dag 518 Mug

Ik besluit zonder slaappil te slapen. We worden geplaagd door een hardnekkige mug in de kamer die met geen vergif te doden blijkt. Zelfs met die walgelijk stinkende machientjes blijft ze zoemen, al ruim 10 dagen.


Eerst ben je te suf om achter dat beest aan te gaan en vervolgens ben ik met mijn MCS de pineut voor de rest van de dag door dat nachtelijk vergif. Mijn lever doet pijn en ik voel me chemisch geïntoxiceerd.

Misschien als ik de slaappil eruit gooi, ik de mug te pakken krijg én mijn lever wat sneller recupereert.

De procaine spuitjes hebben een haast instant effect ditmaal. Versufd lig ik op de dokterstafel.

Na 10 minuten hebben mijn wangen kleur, voel ik een aangename warmte door mijn lichaam stromen en met flinke schwung stap ik terug buiten. De spuitjes neuraal therapie werken hoe langer hoe sneller.

Niet te veel hooi op je vork nemen straks, zegt de dokter nog bij het buitengaan. Ik heb anders wel plannen met deze energie!Info:

Bewijs geleverd: LDN doet je cortisol stijgen en verlost je van PMS oftewel, het premenstrueel syndroom dat veroorzaakt wordt door ontregelde opioide receptoren in je HPA-as (hormoonas).

Terloops ben je ook van de migraine en humeurschommelingen verlost.


Bron:

http://www.psychosomaticmedicine.org/content/56/5/418.full.pdf

Dag 517 Vergif voor mijn darmen

Doodziek. Eigen schuld. Gisteren had hubby geen zin om te koken en heeft hij een pak spagetti gemaakt, liefdeloos. Ik was te moe om iets anders te maken. Na jaren rijst en groenten, verorberde ik de maaltijd naar binnen.


Dit is de bevestiging, ik kan echt niet tegen gluten. Voor het eerst besefte ik welke impact de darmen hadden op ons welzijn. Vandaag heb ik 20 uur geslapen, 2 uur op de pot gezeten en 2 uur mijn buik vastgehouden.

Info:

Hoe te overleven met ME?

Vertrouw niemand die alle antwoorden heeft voor jou.

Elke expert is trots dat hij/zij iets gevonden heeft dat voor hem/haar werkte.

Ze denken dat omdat het voor hen werkte, het voor iedereen moet werken.

Experten gaan ervan uit dat ME/cvs simpeler is dan het is en dat mensen simpeler zijn dan ze zijn.


Herstel vergt overleven.

Overleven vergt doorzettingsvermogen, een open geest, innovatie en geloof in jezelf.

De juiste vraag is altijd belangrijker dan een irrelevant antwoord.

Dag 516 Back to school

Einde van de schoolvakantie. Ik kijk er zo naar uit! Gedaan met pubers zonder dagritme en lawaai en kleintjes die je moet bezighouden. Eindelijk terug respect voor mijn lijf.


Info:

Een natuurlijke immuunmodulator genaamd COBAT is met succes getest op patienten met ME, fibromyalgie en Gulf War Syndrome. Het verandert het cytokineprofiel en verbetert hierdoor de immuunrespons van het lichaam. De eerste voelbare respons voor de patient is tot 50% minder vermoeidheid. Dat komt omdat verhoogde (verkeerde verhoudingen van) cytokines vermoeidheid geven.

Het wordt verkocht onder de naam Taurox SB

potentie 6x

potentie 7x voor patienten met auto-immuunziekten, MCS, allergieën

dus dezelfde principewerking als homeopathie, geen risico op giftige nevenwerkingen

Indien geen effect met 7x, overschakelen op 6x

Pas op: Niet te nemen als je orgaantransplantatie hebt gehad, zwanger bent of onder 15 jaar bent. Ook niet als je immuunonderdrukkende medicatie neemt omdat het een immuunregulerende werking heeft.15 druppels per dag volstaan ruimschoots, vaak minder

Effect merkbaar na 4 - 10 weken

Meer lezen kan je op pagina 25Bron:

http://www.fsponline-recommends.co.uk/i/pi/HSI_48_Solutions0109.pdf

http://www.naturalhealthconsult.com/Monographs/TauroxSB6X.html

Dag 515 Iedereen weg

Hubby vertrekt met jongste naar Frankrijk en ik blijf hier. Alleen thuis blijven is mijn vakantie. Ik werk mijn rondje bezoekjes af deze week en dan gaat de telefoon uit voor een paar dagen. Stilte, rust, kalmte.


Info:

Ik heb een gesprek met een ME-specialist die gewag maakt van ME als een toxisch syndroom oftewel een toxidroom.

Men spreekt hiervan als patienten op de spoed worden opgenomen bij een overdosis medicatie (pijnstillers, antidepressiva, betablokkers, ...), vergif, organofosfaten, drugs, ...

Interessant om weten is dat de standaardbehandeling die men geeft bij een vergiftiging in een ziekenhuis Naloxone is, oftewel de injecteerbare versie van Naltrexone.

Verder gebruikt men actieve kool voor de darmen, darmlavage en een stof voor het alkaliniseren van de urine. Men vermeldt ook lysomusil (NAC), metyleen blauw, ...

Degenen die mijn blog al een tijdje volgen, zullen ongetwijfeld een reeks handelingen herkennen die mijn gezondheid hebben doen vooruitgaan.

Namelijk:

- low dose naltrexone

- Alkala N

- leverreiniging (wat ook de darmen reinigt)

- NAC

- ...

Afgezien van acute vergiftiging zijn er verschillende redenen waarom mensen slecht bovenvermelde toxische stoffen kunnen afbreken:

- je bent glutenintolerant

- je hebt een genetische afwijking (cytochroom P450)

- ...Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat ik een protocol heb ontwikkeld waarbij ik mijn deficiënte lever help zijn rol te vervullen en/of ik mijn low grade chronische vergiftiging behandel.

Aan alle artsen en patienten die nu meelezen, vooraleer u nog meer medicatie voorschrijft of slikt, overweeg even mijn theorie.Bronnen:

http://opstaanmetmecvs.blogspot.com/p/low-dose-naltrexone.html

http://opstaanmetmecvs.blogspot.com/p/supplementen.html

http://opstaanmetmecvs.blogspot.com/search?q=blue

http://www.multiplechemicalsensitivity.org/

Dag 514 Rubber

Een vriendin wil naar een grote plantenzaak. Onze kinderen zijn dikke vrienden, we houden allemaal van planten, decoratie en gezelligheid dus heb ik toegezegd. Enkele uren later snak ik nog maar naar één ding: een ligstoel. Mijn benen zijn van rubber.


Een snelle hap tussendoor verlichtte even het leed maar toen moesten we de winkel terug door. Bovendien was mijn jongste verloren gelopen en mocht moeder hem aan de kassa gaan halen. Ik kon wel janken, net als mijn zoontje maar niet voor dezelfde redenen.


Info:

Vrouwen die de pil nemen, hebben 2 tot drie maal meer koper in hun lichaam dan normaal.

Teveel koper kan aanleiding geven tot het copper toxicity syndrome, waarbij het stress-systeem van het lichaam overbelast wordt. Het zenuwstelsel wordt constant geprikkeld en de adrenale klieren uitgeput.

Dit geeft aanleiding tot een waaier aan klachten gaande van osteoporosis, haaruitval, laag libido, overgevoeligheid, infertiliteit, oververmoeidheid, agressiviteit, verslaving, ... afhankelijk van de balans van koper in je lichaam.Bronnen:

http://www.kiesbeter.nl/medische-informatie/laboratoriumonderzoek/koper/

http://www.drlwilson.com/articles/copper_toxicity_syndrome.htm