Google Website Translator Gadget

zondag 5 september 2010

Dag 203 Kleuren

Hubby wil gaan schilderen en ditmaal kan ik er echt niet onderuit. De herinnering aan de vorige verfbeurt enkele maanden geleden is nog niet droog. Hoofdpijn, duidelijke aanslag op mijn weerstand en verstand, grieperige verschijnselen, ...


De kleur is nog onbeslist dus rij ik naar de winkel. Ik moet immers de hele dag op die muren kijken. Gelukkig is het allemaal vlakbij en de verkoopster behulpzaam.

De verfgeur blijkt minder agressief voor mijn systeem dan enkele maanden geleden. Het stemt me gelukkig.

Vanavond een hapje eten tussen zes en negen bij een vriendin. Zonder siesta haal ik dat niet. De fitheid van vorig weekend is met noorderzon verdwenen. Jammer, dat was een geweldige sensatie.


Info:

Human herpesvirus 6 (HHV-6) is een immuunonderdrukkend en neurotroop virus dat encefalitis en epileptische aanvallen kan veroorzaken tijdens een primaire infectie of wanneer gereactiveerd van latentie in immuungecompromitteerde patiënten.

Nieuw onderzoek suggereert dat HHV-6 een rol kan spelen in diverse chronische neurologische aandoeningen zoals MS, epilepsie alsook het chronisch vermoeidheids- syndroom.

Ironisch genoeg blijken één van de beste tests voor een actieve infectie niet de nieuwe PCR-tests te zijn, maar de op grote schaal verkrijgbaar en relatief goedkoop HHV-6 IFA IgG-antistoffen testen, met behulp van een hoge cutoff.

Terwijl een HHV-6 IgG titer van 1:640 zou zeggen perfect normaal voor een 4 jaar oude, of een tiener iets meer dan een aanval van klierkoorts, is het niet gebruikelijk in een 45 jaar oud, en kan een teken zijn van actieve infectie .

(IgM titers worden zelden positieve uitzondering na de primaire infectie. Een studie van CVS-patienten bevonden dat verhoogde antistoftiters doen correleren met een actieve infectie door de cultuur. (Zie testen voor HHV-6) http://www.hhv-6foundation.org/testing.htm

Uiteindelijk is het soms onmogelijk om een rechtstreeks bewijs van het virus te vinden, en de enige manier om aan te tonen wanneer een verband bestaat is te behandelen voor het virus om te zien of de patiënten beter worden. Het virus is immers niet meer vindbaar in het plasma, nauwelijks in het ruggemerg, wel nog in de hersenen en het zenuwstelsel.

Dit is precies wat besmettelijke ziekte specialist Jose Montoya, MD van de Stanford University heeft gedaan met 12 patiënten die hij behandeld voor langdurige vermoeidheid en verhoogde antistoftiters te HHV-6 en EBV.

Hij vestigde een hoge cutoff en vervolgens werden deze patiënten behandeld met een sterke antivirale; ze verbeterden met een verbazingwekkende 75%. Sommige van deze patiënten waren meer dan 10 jaar ziek.

Hij is nu van plan een placebo-gecontroleerde studie te doen.


Lees meer hier:

Bron: http://www.hhv-6foundation.org/overview.htm

Geen opmerkingen: