Google Website Translator Gadget

donderdag 21 juli 2011

Dag 493 Waterval

Laatste dag van de vakantie. Ik wil kost wat kost een uitstap doen. De laatste dateert van de vorige week. Hubby opperde alweer dat hij op zijn eentje ging wandelen vandaag. Mooi niet.


Er is een waterval aan de overkant van de rivier en die lijkt me haalbaar. 30 minuten wandelen staat er in de folder. Ze mochten er wel bij vermelden dat de weg 45% bedroeg. We hebben de waterval gezien, ze was prachtig.

Ik heb er geen halfuur over gedaan, wel 2 uur. Elke 30 meter moeten stoppen om een hartaanval te vermijden. Daar in die bergen lijkt me dat niet echt handig. In een ziekenhuis een inspanningstest doen, tot daar aan toe, er zit een cardioloog naast je maar zo in de bergen ...

Info:

Kokosolie en andere MCT (medium-chain triglycerides ) verhogen in uw lichaam de produktie van verbindingen genaamd ketonen. Je hebt er misschien al van gehoord van ketonen als je ooit op het Atkins dieet was.

Wat zijn ketonen, heel eenvoudig, het zijn verbindingen die worden gemaakt wanneer in het lichaam vet wordt afgebroken voor energie.

Wanneer je lichaam geen koolhydraten meer heeft, begint het de vetreserves op te branden om energie op te wekken. Dat is waarom mensen met een laag-carb dieet gewicht verliezen. Het is ook de reden waarom mensen met een laag-carb dieet meer ketonen produceren.

Waarom is dit belangrijk? Nou, het blijkt dat ketonen een krachtige brandstof zijn voor de hersenen. Vooral als de hersenen gekwetst zijn of in slechte gezondheid.

Bijvoorbeeld, wetenschappers weten al sinds jaren dat de beste manier om epileptische aanvallen te stoppen, is hun patienten te zetten op een laag-koolhydraten en high-fat dieet. Normaal gesproken halen hersencellen hun brandstof liever uit glucose.

Maar slechtwerkende hersencellen, zoals cellen die epileptische aanvallen geven, kunnen glucose niet goed metaboliseren. Zij hebben behoefte aan een andere bron van brandstof. En die bron is ketonen.

Er zijn meer dan 20 verschillende studies naar het effect van ketonen op de hersenen gevoerd:

• Een studie wees uit dat als de hersenen ketonen gebruikten, het 25% meer energie genereert dan wanneer het glucose gebruikt.

• Een andere studie wees uit dat een ketonen-producerende dieet resulteert in een 39% toename van de bloedtoevoer naar de hersenen.

• En nog een andere studie bleek dat muizen die op een ketonen-producerende dieet minder hersenenplaques hadden dan muizen gevoed met een standaard dieet.

Het blijkt dat als je MCT (medium-chain triglycerides ) olie toevoegt aan een low-carb dieet, het lichaam absoluut wordt overspoeld met ketonen. Dit resulteert in een geweldige verbetering van de hersenfunctie.

MCT olie kan gebruikt worden om Parkinson, Huntington, multiple sclerose te behandelen, Lou Gehrig's ziekte, en nog veel meer.

MCT olie = o.a. kokosolie

Bron: Frank Shallenberger, MD

Geen opmerkingen: