Google Website Translator Gadget

donderdag 21 juli 2011

Dag 492 Home alone

Het weer is niet ideaal net zoals mijn conditie en humeur. Hubby is er vandoor op zijn eentje en mijn hoop op een laatste uitstap voor de terugkeer is om zeep.


Als ik vandaag een uitstap doe, kan ik morgen recupereren van de inspanning – ik hoopte dat hij "inspanningsintolerantie" nu wel zou doorhebben – en dan zaterdag weer in orde zijn voor de terugreis.

We blijven dus liggen aan het zwembad met de jongste met een boek.

Info:

Magnesium speelt een sleutelrol in het regulieren van een goede omzetting van voeding in energie. De metabolisme van koolhydraten en vetten vereist een heel aantal van magnesium afhankelijke chemische reacties.

In 2002 heeft de fysioloog Henry Lukaski van het “Department of Agriculture’s Human Nutrition Research Center” in Dakota (USA) vastgesteld dat tijdens middelmatige activiteit, mensen met een laag magnesiumgehalte meer energie gebruiken - en daardoor sneller vermoeid zijn - dan mensen met een goed magnesiumgehalte.

Resultaat van dit onderzoek was dat tijdens de fase met een laag magnesiumgehalte, de vrijwilligers meer zuurstof gebruikten tijdens lichamelijke activiteit en dat hun hartslag toenam met ongeveer 10 slagen per minuut.

"Toen de vrijwilligers een laag magnesiumgehalte hadden, hadden ze meer energie en meer zuurstof nodig om activiteiten van laag niveau te doen, dan toen hun magnesiumgehalte voldoende was”, aldus Lukaski.

Deze uitkomsten komen overeen met andere studies en tonen aan dat een te laag magnesiumgehalte samengaat met een toenemende benodigdheid van zuurstof tijdens het doen van oefeningen.

Mensen die klagen over het hebben van weinig energie, kunnen hun voordeel halen uit toevoeging van magnesium aan het dieet.

Bron: http://hoogbegaafd.webs.com/apps/blog/categories/show/962229-het-belang-van-vitaminen-en-mineralen

Geen opmerkingen: