Google Website Translator Gadget

maandag 10 oktober 2011

Dag 529 Wachtzaalgeklets

Een dagje baxters in het dagziekenhuis. Blijkbaar lig ik te snurken want de verpleegster wrijft over mijn voeten en vraagt of alles goed met me gaat. Aargh, gedaan met dromen en rusten.


Vele mensen komen in gezelschap van hun partner of vrienden een dagje aan de baxter hangen. Vandaag is het ook nog eens diabetesdag. De verpleegster bespreekt zonder gêne de dossiers van de patienten in het bijzijn van iedereen. Alsof ik behoefte heb aan al dat wachtzaalgeklets en ongevraagde medische dossierinzage.

Info:

Natuurlijke immuunmodulators:

Magnesium

Magnesium is een krachtige en essentiële immuun modulator. Bekend als de "master mineraal", is magnesium betrokken bij niet minder dan 300 lichamelijke processen. Een tekort aan magnesium is sterk verbonden met immuunstoornissen. Geschat wordt dat 70 tot 95 procent onder ons een tekort aan magnesium hebben.

Vitamine D3

Vitamine D3, bekend als de "zon vitamine", is essentieel voor het leven zelf. Verschillende studies in de afgelopen jaren hebben aangetoond dat vitamine D3 een krachtige immuun modulator is, die nuttig kan zijn tegen auto-immuunziekten. Bovendien, net als magnesium, wordt tekort aan D3 in verband gebracht met auto-immuunziekten. De beste bron van D3 is zonneschijn. Wanneer dat niet haalbaar is, kan aanvullende D3 helpen.

Curcumine

Curcumine is de belangrijkste component van de gemeenschappelijke keuken kruid "turmeric". Het is een prachtig kruid dat anti-inflammatoire en anti-kanker eigenschappen heeft en het is aangetoond auto-immuunziekten te remmen. Let op: curcumine is gewoonlijk niet erg bio-beschikbaar. Het consumeren van piperine (zwarte peper) en / of kokosmelk kunnen enigszins de absorptie te verbeteren, maar de beste therapeutische waarde kan worden gevonden in curcumine supplementen ontworpen voor een hoge biologische beschikbaarheid.

Blackseed olie

Blackseed olie (Nigella sativa) is een ander krachtig immunomodulator en het is eeuwenlang gebruikt voor een breed scala van ziekten. De profeet Mohammed zou naar verluid hebben gezegd dat blackseed een "remedie voor alles was behalve de dood".

Oleander extract

Oleander wordt genoteerd als een opperste immuun stimulator en voor het succes tegen kanker, HIV en andere omstandigheden. Toch lijkt het erop dat oleander ook een krachtige immuun-modulator is. Let op: alleen goed voorbereid niet-giftig aanvullende oleanders extract moet worden gebruikt, omdat de ruwe plant zeer giftig is.

Geen opmerkingen: