Google Website Translator Gadget

woensdag 27 oktober 2010

Dag 259 Ninja turtles

Wat een drukte deze voormiddag. Een overval op een bankkantoor verderop en alle uitvalswegen zijn afgesloten. Het geraas van de politiehelikopter, zenuwachtige blauwe uniformen en een massa ramptoeristen maken het plaatje volledig.


Wetende dat mijn batterijen het gemiddeld uithouden tot het middaguur en gedeeld door een aantal kilometers in de auto of meters in de benen, vervloek ik even de overvallers. Belangrijke tijd glijdt voorbij terwijl zij kat en muis spelen met de ninja turtles.

Hebzucht is de ondergang van de mens. Zij het op niveau van banditisme, corporate - of regeringsniveau. Hebzucht (winstbejag) wordt als oplossing tegen de crisis ingezet terwijl het er net de oorzaak van is. Hebzucht wordt als algemeen aanvaard middel ingezet om zwakkeren en tegenstanders uit de weg te ruimen.

Hubby zit loom met de tieners aan de brunch tafel. Om van een contrast te spreken. De ene telt zijn minuten, leeft als een boeddhist in het moment om het bewustzijn te openen. De ander is tevens een levensgenieter maar hoeft ervoor niet op zijn klok te kijken of naar zijn lichaam te luisteren. Het gaat vanzelf.

Een vriendje van de jongste komt spelen. Grote broer houdt een oogje in het zeil. De gebruikelijke siesta wordt verruild met een rustpauze in bed. Mama kan de stilte van de slaapkamer goed gebruiken. Time-out zone!


Lectuur:

De psychiater en psychotherapeut Stanislav Grof, die ooit ongeneeslijke zieke kankerpatiënten op hun dood voorbereidde door het oproepen van bijna-dood-achtige ervaringen (NDE) met LSD reageerde op de officiële afschaffing ervan:

In verband met ons succes-en efficientie-georiënteerde filosofie, zijn ouder worden en sterven niet geïntegreerde delen van het leven, maar een nederlaag en een pijnlijke herinnering aan onze grenzen in het beheersen van de natuur.

Ernstig zieke of stervende mensen in onze cultuur worden beschouwd, en zien zichzelf , als verliezers.


The psychiatrist and psychotherapist Stanislav Grof, who once prepared incurable cancer patients for their deaths by evoking near-death like experiences with LSD comments on this official suppression:

In connection with our success- and efficiency-oriented philosophy, aging and dying are not integrated parts of life, but a defeat and a painful reminder of our limits in controlling nature.

Dangerously ill or dying people in our culture are considered, and see themselves, as losers.

Geen opmerkingen: