Google Website Translator Gadget

dinsdag 12 oktober 2010

Dag 245 Beloning

Dubbele boeking deze voormiddag. Dat worden veel kilometers op de teller. Judo en afspraak met puberzoon bij ADHD-specialist.


Oma en een vriendin springen in voor opvang.

De qEEG bevestigt wat ik al wist. De "belonings"hersengolf reageert pas na 8,5 seconden ipv 0,1 seconde. Dat verklaart het hyperactieve gedrag. Mijn zoon zoekt constant naar beloning want zijn hersenen reageren chemisch niet zoals het hoort.

Een verlengsnoer kopen op de terugweg - die ondingen die liggen steeds achteraan die grote winkels - , dan de jongste oppikken bij oma, vervolgens richting park vanwege mooie weer waar ik mooie foto’s heb getrokken van alle bomen in deze Indian summer, ...

De koelkast is leeg, de gerepareerde fiets moet opgehaald worden zoniet kan zoon maandag niet naar school, vanavond is er een reuniefuif voor de jongeren, ... en het kan me allemaal geen barst meer schelen.

Met de blik op oneindig ben ik thuisgeraakt, de trap op gekropen en als een blok in slaap gevallen. De jongste riep wanhopig om eten enkele uren later vanuit de zetel. Vanuit een verre slaap moedig ik mezelf aan om dat slappe lijf heelhuids beneden te krijgen. Arm schaapje, zit je hier nog steeds alleen?


Info:

Wat is mede oorzaak van ADHD?

Een genetisch foutje ligt aan de basis.

Endorfine is een lichaamseigen stof en van cruciaal belang omdat het de afgifte van dopamine in de hersenen regelt. Exorfinen blokkeren deze natuurlijke endorfine/dopamine verbinding en wijzigen de hersengolf activiteit. Het bekende hyperactieve gedrag en/of aandachtstoornis verschijnt.

Exorfinen zijn opiaatachtige voedingsdeeltjes (tarwe, melk, soya en spinazie) die de werking van het lichaamseigen endorfine imiteren en reduceren. Hierdoor neemt bv de stress en prikkelgevoeligheid toe.

Belonen is het op een natuurlijke manier stimuleren van de endorfine/dopamine connectie. Onderzoek wijst dan ook uit dat de hersenen van kinderen die aan ADHD lijden, op precies hetzelfde manier reageren op een onmiddellijke beloning als op medicatie.

Geen opmerkingen: