Google Website Translator Gadget

donderdag 24 maart 2011

Dag 398 Vapeurekes

Deze nacht drijfnat wakker geworden. Mijn pyama rook onfris naar zweet. De verwarming staat nochtans niet aan. De klop van gisteren valt voorlopig nog mee. Mijn lichaam deint binnenin. Buiten staat alles vast alleen binnen zit ik op een zwalpend schip. Het brein zakt soms als een pudding in. Tegen de middag stijgt de temperatuur. Vapeurekes en nog meer spierpijn.


Vapeurekes van de menopauze, hoe ontstaan ze?

Drie van de vier vrouwen in de menopauze ervaren opvliegers en nachtelijk zweten, maar we begrijpen nog steeds niet volledig waarom sommige hen te krijgen en anderen niet. Bij vrouwen met opvliegers, blijkt dat de natuurlijke afname van de ovariële oestrogeen productie in de menopauze leidt tot veranderingen in de temperatuur-regulerende deel van de hypothalamus.

 In eenvoudige termen, we denken dat dit een daling veroorzaakt in je thermostaat. Omdat de temperatuur die je hersenen menen optimaal te zijn voor je lichaam verlagen, zorgt de veranderde hormoon-signalering net voor een opvlieger ervoor dat je hersenen te denken dat je het te warm hebt, dus het stuurt "Geef hitte Berichten” naar het perifere lichaam.

Om deze warmte vrij te geven, reageert het lichaam onmiddellijk door een verhoging van de hartslag en de verwijding van vaten om meer bloed te laten circuleren, evenals door het openstellen van de zweetklieren over het oppervlak van de huid. Dit zijn de klassieke vasomotorische symptomen van de menopauze.Plantjes tegen vapeurekes:

Soy isoflavones (Glycine max)

Kudzu (Pueraria lobata)

Black cohosh (Actaea racemosa, formerly Cimicifuga racemosa)

Passionflower (Passiflora incarnata)

Red clover (Trifolium pratense)

Ashwagandha (Withania somnifera)

Chastetree (Vitex agnus-castus)

Wild yam (Dioscorea villosa)Tijd om de hormonen eens te laten verifiëren? Dat is ook alweer anderhalf jaar geleden.

Geen opmerkingen: