Google Website Translator Gadget

maandag 15 november 2010

Dag 278 Alternatief

Wel wakker niet mobiel. Dat is zowat het verdict. Ik vermoed dat de jongste en zijn broer zowat de ganse dag voor de tv hebben gehangen. Af en toe kwamen er een paar kindervoetjes in mijn slaapkamer ongeduldig rond het bed dribbelen om te checken of ik nu nog niet “mobiel” was.

Tegen zessen naar oma gereden voor mijn vitamine B12 spuitje. Ze had inmiddels boodschappen voor me gedaan. Zelfs mijn lottobiljet is ze gaan controleren in de kiosk om de hoek. De lieve schat, ze weet dat elke stap telt in dit leven.

De temperatuur schommelt niet meer 36,6 de hele dag door.

Ik lees net onderstaand artikel en ben blij dat ik NAC en multivitaminen slik ... Onze alternatieve behandelaars zijn nog niet zo slecht op de hoogte after all, nietwaar?
http://www.hln.be/hln/nl/962/Gezondheid/article/detail/1181383/2010/11/10/Beroepsorganisaties-alternatieve-geneeswijzen-erkend.dhtml


Info:

Antioxidanten tijdens chemo gunstig voor leukemiepatiëntjes

2009 - Kinderen met acute lymfatische leukemie (ALL) hebben baat bij suppletie met antioxidanten tijdens hun chemotherapie. Gelijktijdige toediening van 400 IE vitamine E en 600 mg N-acetylcysteïne (NAC) vermindert de toxiciteit van de behandeling. Dit blijkt uit onderzoek onder veertig kinderen bij wie recent ALL was vastgesteld. De helft van de groep kreeg gelijktijdig met de chemotherapie een supplement met vitamine E en NAC; de andere helft kreeg enkel chemotherapie. In vergelijking met de controlegroep werd in de suppletiegroep een afname in de malondialdehydespiegel en een toename in de concentratie glutathionperoxidase waargenomen. Bovendien hadden de kinderen die de antioxidanten slikten minder vaak last van toxische hepatitis en hematologische complicaties en hadden zij minder vaak een bloedtransfusie nodig.

Bron:
Al-Tonbary Y, Al-Haggar M, [..], Fouda A. Vitamin E and N-acetylcysteine as antioxidant adjuvant therapy in children with acute lymphoblastic leukemia. Adv Hematol 2009:689639


“Door ME/CVS maak ik weinig mee, maar toch beleef ik er veel ellende door.”
door Catryn V.

Geen opmerkingen: