Google Website Translator Gadget

woensdag 4 augustus 2010

Dag 177 Testa Rossa

Dat was duidelijk een goed plan gisteren. Rustig blijven zitten ook al was ik aan de beterhand. Vandaag voel ik me nog beter! En ik kan het goed gebruiken.


De energie spreiden, blijft dus de boodschap willen we enkele dagen later ook nog op onze benen kunnen staan.

Er moeten boodschappen gedaan worden want puber nr 2 komt terug van zomerkamp. Die kerels plunderen de bankrekening leeg als een zwerm sprinkhanen een sappig veld leeggrazen. De dag nadien lijkt het wel of je géén boodschappen hebt gedaan. Altijd honger die mannen.

Ik sleur met een zware kar door de winkel en til me een ongeluk aan bakken water. De mannen gaan keurig aan de kant staan maar niemand voelt zich geroepen om mee te dragen. Zei iemand dat wij sport moesten beoefenen? Dit noemen ze gewichtheffen.

De oudste zoon is inmiddels wakker en bereid de auto leeg te maken. Een uur later is hij nog alles aan het opruimen.

Ik rij hopeloos verloren om mijn zoon van zijn zomerkamp af te halen. Tunnels die leiden naar autosnelwegen, vervolgens weer in het centrum van de stad, ... overal behalve waar ik moet zijn. Mijn bloed kookt nog net niet.

En dat met een auto waar de knalpot het van heeft begeven. Mijn mini-autootje maakt het geluid van een Testa Rossa. Ik kom net op tijd aan. Genoeg om 5 minuten de bank neer te leggen en af te koelen.

De bakken water waren er teveel aan of was het de autorit, ik ben bekaf als we thuiskomen (ditmaal zonder omwegen).

De wekker krijgt me niet wakker. De snooze gaat aan en aan en aan. Het is bijna 18 uur en het water van de douche laat de stramme spieren weer losser worden. Hoog tijd om de jongste van de kinderopvang te gaan halen.

Info:
Multivitamines verjongen je DNA

De vergrijzing en de levensduur van de normale, gezonde cellen worden gekoppeld aan het zogenaamde telomerase verkortingsmechanisme, dat cellen beperkt tot een vast aantal divisies. Tijdens de celdeling, zorgen de telomeren ervoor dat de cel van de chromosomen niet samenstelten of herschikt worden, wat kan leiden tot kanker.

Met elke replicatie van de cel verkorten de telomeren en wanneerde telomeren volledig zijn verbruikt, worden de cellen vernietigd (apoptose). Eerdere studies hebben ook gemeld dat telomeren zeer gevoelig zijn voor oxidatieve stress.

Dr Chen en zijn collega’s merkten op dat telomeerlengte daarom een marker van de biologische ouderdom kan zijn en dat multivitaminen telomeerlengte voordelig kan wijzigen via modulatie van oxidatieve stress en chronische ontstekingen.

Bron: http://www.nutraingredients-usa.com/Product-Categories/Antioxidants-carotenoids/Multivitamins-linked-to-younger-biological-age-Study/?utm_source=Newsletter_Product&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter%2BProduct

Geen opmerkingen: