Google Website Translator Gadget

zaterdag 17 juli 2010

Dag 160 Secretaresse

De jongste gaat met opa naar de Zoo vandaag. Vandaag kan ik weer even op mijn bioritme leven. Leven in groep wil zeggen zich aanpassen aan de noden van anderen.

Mijn lichaam gaat in slaapmodus en het is 14 uur. Daar heeft een kind weinig boodschap aan. Gelukkig recupereer ik nu al beter van de slaap. Vroeger was het opstaan met het gevoel of ik nog niets had geslapen.

Het gevoel geleefd te worden, overvalt me opvallend vaak de laatste weken. Zou de vakantie en het huis met de allures van een duiventil er iets voor tussenzitten?

De hoofdpijn wil me niet verlaten maar het papierwerk en de onbetaalde rekeningen stapelen zich ongenadig op. Hubby kan geen kant meer op ditmaal. Geen salsa-les, geen klusjes, geen werk, geen gras maaien, ... dit moet nu uitgemest worden.

Een stapel van zes maanden rekeningen en papieren die me achtervolgen, worden door mijnheer netjes getrieerd. We houden het anderhalf uur vol. Daarna kan ik geen letter of cijfer meer zien. Mijn hoofd zit vol alsof ik net naar een psychedic film heb moeten kijken. Overprikkeld en geïrriteerd zet ik er een punt achter.

We zijn halverwege. Er komt schot in de zaak. Ik heb een secretaresse nodig om mijn papierwerk te doen. Mijn vorige was een toppertje. Hoe zou het nu met haar zijn?
Info:


Waarom voeding wijzigen belangrijk kan zijn om je immuunsysteem te ondersteunen:

Onze immuunbalans wordt in evenwicht gehouden door cortisol. Exorfinen brengen deze balans uit evenwicht.

Exorfinen zijn lichaamsvreemde stoffen zoals gluten (tarwe), caseine (melkeiwit), spinazie en soya.

Exorfinen worden eerst afgebroken door de pancreas en vervolgens door het enzym DPP-IV/CD26 in de bloedbaan.

Als dat laatste enzym niet goed functioneert, krijgt men exorfinen-overbelasting in de weefsels.

Exorfinen-overbelasting ontregelt het systeem voor meerdere redenen:

- Kanker wordt niet meer getraceerd naar behoren omdat de detectoren uitgeschakeld worden.

- De uitgeschakelde detectoren zijn op hun beurt weer verantwoordelijk voor de vrijgave van dopamine in de hersenen.

- Een slecht werkend DPP-IV/CD26 enzym doet de serotonine receptoren in de hersenen minder goed werken. (Serotonine wordt voor 90% aangemaakt in de darmen tenzij deze laatste niet goed werken.)

- Ze ontregelen de hormoonhuishouding

- Ze ontregelen de HPA-as ( de manier waarop we op stress reageren vluchten, vechten)

- Ze verhogen in eerste instantie cortisol waardoor na bepaalde tijd hun receptoren minder gevoelig worden en cortisol zou dalen

- Eenmaal cortisol onder bepaalde grens komt, worden ontstekingsbevorderende stofjes aangemaakt

- ...

Het is dus interessant om te overwegen om exorfines te minderen als je chronisch ziek bent, om niet te zeggen te schrappen gedurende een tweetal jaren, de tijd om het darmslijmvlies te herstellen.Andere elementen die het enzym DPP-IV/CD26 verstoren zijn:

Kwik* (verbrandingsovens, amalgaam, voeding, vaccins) en pesticides (organofosfaten).

Kwik in combinatie met tekort van L-cysteine, zink, vitamine B6 en C en metallothioneïne.Tip:

Schimmels (metallothioneïne) zijn een kenmerk van kwik overbelasting. Best is om houtskool capsules in te nemen als je een anti-schimmel behandeling volgt.

Geen opmerkingen: