Google Website Translator Gadget

donderdag 23 juni 2011

De waarheid over de zonnebank

Af en toe onder de zonnebank gaan is ok. De mens heeft zonnestralen nodig om vitamine D te kunnen aanmaken. De media zou wat voorzichtiger moeten zijn met de onzin die ze verspreidt over huidkanker. Ze halen er steeds de gevallen uit van mensen die veel te lang in de zon blijven liggen en/of aan een ideaalbeeld willen voldoen.

Als ze mensen angst willen aanjagen, zijn ze goed bezig. Moeders smeren hun kroost in met factor 40 van kop tot teen en niemand durft nog buiten te komen op het middaguur. Dat is net het moment dat we zonneschijn omzetten in vitamine D.

Wil je je beschermen tegen ziekten en depressie, ga regelmatig een uurtje in de zon met 40% ontbloot lichaam. Als het weer het niet toelaat, duik onder de zonnebank! De toestellen zijn afgesteld op een optimale straling en leveren hetzelfde resultaat.

Bron: http://www.vitamindcouncil.org/about-vitamin-d/how-to-get-your-vitamin-d/uvb-exposure-sunlight-and-indoor-tanning/

1 opmerking:

Orange zei

Hej,

Volgens mijn dokter: 15 minuten zonder bescherming in de zon zodat je de vitaminen kan absorberen en dan pas bescherming aanbrengen!

De zon kan zo weldadig zijn!

Groetjes,
Orange