Google Website Translator Gadget

vrijdag 29 april 2011

Resveratrol

De voordelen van het eten van rode druiven (van bio-cultuur) of het nemen van het supplement  resveratrol:
- verbetert de insulineresistentie (wat ook interessant is voor mensen met een te hoge cholesterol want weefsel dat slecht reageert op insuline zal een verstoorde vethuishouding krijgen)
- zou kanker, hartziekten en dementie kunnen vermijden
- is dus goed nieuws voor mensen die aan diabetes of een metabole ziekte lijden

Van belang voor ME/CVS patienten: het heeft bewezen de levensduurte te verlengen door de risico's verbonden aan chronische inflammatie te doen dalen.



In a separate body of research, scientists determined that a 10 mg daily dose of resveratrol was associated with lowered insulin resistance in Type-II diabetics.

Resveratrol is a powerful protective anti-fungal compound found in the skin of red grapes. Known to activate a longevity signaling gene (SIRT-1), resveratrol has been shown to extend lifespan by lowering the risks associated with systemic inflammation.
The polyphenol may help to prevent cancer development, cardiovascular disease and dementia, and it is now shown to impede the development of diabetes by regulating insulin sensitivity.

Bron: http://www.naturalnews.com/032221_resveratrol_diabetes.html

Geen opmerkingen: