Google Website Translator Gadget

vrijdag 15 oktober 2010

Dag 250 East meets West

Het energieverloop vertoont kortere intervallen en iets hogere toppen. Om 10u30 lig ik in bed en slaap diep tot de wekker gaat om 13 uur. Een douche, wat rommelen, naar de winkel enkele straten verder. Gaat allemaal prima.


Heb gedroomd dat de beste vriend van mijn ADHD puberzoon zijn engelbewaarder is. Zo'n brave tiener, steeds behulpzaam, 4 jaar ouder, doen alles samen, brengt hem altijd thuis, je vraagt je af waarom die elkaars vriendschap zoeken. Enkele uren later denk ik nog eens na over die droom. Die jongen heet Angelo. Angel. Engel.

Dr Saxena zei dat Q10 ook in de namiddag kon genomen worden. Daar had ik in het verleden een andere ervaring met. Toen kon ik niet meer slapen. We proberen het opnieuw vandaag. Om 16u een gelule Q10. Eens zien wat dat geeft.

Een neuropsychiater die bloeduitslagen analyseert en orthomolleculair advies geeft. Ongekend. Hij is Indiër en maak me de bedenking dat het de oosterse wetenschappen zijn die misschien deze open geest bezorgen.

Het hoofd blijft echt langer helder dezer dagen voordat de bekende klop van de hamer komt.

Koken blijkt een brug te ver vanavond, het wordt restjes opwarmen. Ik duik in mijn bed. Het is 18u30. Rechtstaan wordt me teveel.

Duidelijk meer pijn waar de prikjes gezet zijn. Iets meer temperatuur in de namiddag. Iedereen klaagt dat het koud begint te worden maar ik heb er niet teveel last van onder mijn dons.

Minder pijn in de borstkast dat is een leuk nieuwtje. De ruggegraat gloeit nog bovenaan maar minder ziekmakend. Wel wat lage rugpijn ook al heb ik geen fysieke arbeid verricht. De steen in de keel is ook minder. Geen schildkliermedicatie geslikt.

Het is na 22 uur en ik ben klaarwakker in bed, tokkelend op mijn laptop. Die Q10 in de namiddag is toch niet aan mij besteed. We houden de dosis op twee bij het ontbijt.


Info:

Top tien testen om M.E. aan te tonen

TEST #1: Cardio-Pulmonary Exercise Testing with measurement of VO2 max, anaerobic threshold, and maximal heart rate and respiration.

TEST #2: Brain neuro SPECT & PET scans and MRI brain scan

TEST #3: Mitochondrial Dysfunction

TEST #4: TH1/TH2 imbalance

TEST #5: Natural Killer Cell Function (Activity) testing

TEST #6: abnormalities of the 2-5A pathway (RNase-L ratio)

TEST #7: Virology

TEST #8: Heart Function

TEST #9: Neurocognitive testing & sleep studies

TEST #10: Endocrine testing

Lees meer hier:

http://www.name-us.org/MECFSExplainPages/Top%2010%20Tests%20for%20M.%20E.%202008.pdf

Geen opmerkingen: